-  Ingen kan erstatte Ørjan

Rosenborg-trener Per Joar Hansen savner Ørjan Berg (36).

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Hansen står fjellstøtt i stormen, men innrømmer at han skulle hatt Ørjan Berg på den sentrale midtbanen.

Berg har vært skadeforfulgt siden september i fjor. Rosenborg har siden 8. august i fjor spilt 46 obligatoriske kamper. 21 har endt med tap. Ørjan Berg har spilt åtte av disse kampene.

-  Man skal selvsagt ikke legge for mye vekt på enkeltspillere, men Ørjan er nok mer savnet enn man kanskje tror. Jeg tror nok noe av årsaken til den dystre statistikken er at ingen kan erstatte hans måte å løse rollen på, sier Hansen.

Jan Gunnar Solli, Fredrik Winsnes og Sebastian Eguren har blitt satt til å fylle hullet etter veteranen.

-  Den sentrale midtbanerollen er ekstremt viktig for Rosenborg på grunn av måten vi spiller på. Ørjan er den mest fotballkloke spilleren i Tippeligaen. Det skaper utrygghet at han er borte. De som har spilt der har løst oppgaven bra, men ingen kan jo erstatte ham, sier Hansen, som understreker at det er flere forklaringer på hvorfor det går galt for Rosenborg.

Mangler selvtillit

-  Vi har ikke klart å få spilt inn en sentrallinje på grunn av skadesituasjonen. Spillerne må få klare roller som de får et eierforhold til. Vi må også bygge opp selvtilliten igjen, men du kan ikke prate selvtillit inn i hodet på spillerne, sier RBK-treneren.

Per Joar Hansen hadde en søvnløs natt etter marerittet i Fredrikstad, og adjunkten er forberedt på at andre kan ta over jobben hans.

-  Jeg er ikke en person som stikker av når det blåser. Jeg har selv valgt jobben, og det viktigste er at du føler at den har en mening. Jeg er stolt over spillergruppa som har stått bak meg - og støttet meg - i tunge motgangsperioder. Jeg gleder meg til å gå på jobben hver dag, sier Hansen.

Alt tyder på at han blir erstattet. Spørsmålet er når.

-  Vi bestemmer oss når vi er enige med en ny trener. Uansett om det skjer 20. august, 20 september eller 20. november, sier sportsdirektør Rune Bratseth.

I dialog

Rosenborg er i dialog med aktuelle kandidater.

-  For å være ærlig så vet vi ikke hvem som skal trene Rosenborg videre. Vi melder oss når vi har funnet den treneren som kan ta oss tilbake til toppen, sier direktør Nils Skutle.

SKADET: Ørjan Berg.
DAGEN DERPÅ: Rosenborg-trener Per Joar Hansen måtte i går svare for seg på Ekebergsletta etter sjokktapet mot Fredrikstad onsdag. - Jeg er ikke en person som stikker når det blåser, sier han.