Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kan forvente at jeg scorer 15

Susann Goksør Bjerkrheim gjør comeback i dag.

(Dagbladet.no) Bergensfolk som har tenkt seg på håndballkamp i dag får servert en liten godbit. Susann Goksør Bjerkrheim gjør comeback på toppnivå.

Men det er ikke sikkert det blir særlig hyggelig for Tertnes-tilhengerne.

For Susann snører på seg skoa igjen for at Nordstrand skal berge plassen. Og det kan fort skje på Tertnes\' bekostning.

- Men ingen skal forvente at jeg scorer 15 mål og redder Nordstrand. Der er jeg ikke, sier hun til VG.

Ombestemte seg

Den tidligere landslagskapteinen har 296 kamper for Norge. Ingen har flere. I 2000 måtte hun gi seg som håndballspiller på grunn av kneproblemer. I slutten av februar begynte hun å trene med nedrykkstruede Nordstrand igjen.

Klubben satser stort og har blant annet sikret seg landslagets visekaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk fra neste sesong.

Da passer det dårlig med et nedrykk. Derfor har klubbledelsen overtalt Susann til å bidra.

TILBAKE: Susann Goksør Bjerkrheim trener her til TV 2s danseshow, hvor hun kom på andreplass. Nå har hun trent seg opp til comeback i eliteserien. Foto: BJØRN LANGSEM
TILBAKE: Susann Goksør Bjerkrheim trener her til TV 2s danseshow, hvor hun kom på andreplass. Nå har hun trent seg opp til comeback i eliteserien. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Dagbladet.no snakket med henne etter de to første treningene. Da var hun sliten, og hun fastholdt at hun ikke ønsket å spille kamper.

- Jeg vil helst bare hjelpe til på treningene og coache de yngre jentene. Det er nok ikke så smart at jeg spiller kamper, sa hun.

Tett i bunnen

Samtidig la hun ikke skjul på at hun merket presset fra Nordstrand-ledelsen. De er overbevist om at rutinen og erfaringen hennes kan være eliteseriespill verdt i avslutningen.

Nå har de klart å overtale henne.

- Den fysiske formen er ganske god. Jeg er ikke den kjappeste lenger og har ikke det hardeste skuddet, men kan kanskje bidra med andre ting, sier Susann til VG.

Det er fire lag som kjemper om å unngå å bli med Fjellhammer ned. Tertnes har 11 poeng og Nordstrand, Bækkelaget og Gjøvik og Vardal har 12 poeng. Det blir en knalltøff kamp om å unngå nedrykk de siste rundene.

37 år gamle Susann blir en viktig brikke for Nordstrand.

PÅ BANEN IGJEN: Susann Goksør Bjerkrheim stilte i landslagsdrakt da hun danset. Nå skal hun svinge seg på håndballparketten igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media