Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chris Froome kan miste seieren i Vuelta a España til Vincenzo Nibali

- Ingen kan gi meg tilbake følelsen av å stå øverst i Madrid

Andremann i årets Vuelta a España lite fornøyd med Froomes positive prøve.

FØLER SEG SNYTT: Vincenzo Nibali kan rykke opp som vinner av Vuelta a España etter at Chris Froome testet positivt for salbutamol. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN
FØLER SEG SNYTT: Vincenzo Nibali kan rykke opp som vinner av Vuelta a España etter at Chris Froome testet positivt for salbutamol. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Onsdag morgen kom sjokknyheten om at det var funnet for høye salbutamolverdier i Chris Froomes urinprøve fra den 18.etappen i årets Vuelta a España.

Froome hadde 2000 ng/ml salbutamol i urinen, noe som er det dobbelte av hva som er tillatt. Vuelta-vinneren forklarer at han tok større doser da han følte seg syk ettersom legen anbefalte ham det, men at han forsikret seg om å holde seg innenfor lovlige doser.

Nå risikerer briten å miste seieren i det spanske treukersrittet, samt en utestengelse.

Andremann i Vuelta a España, Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), er for øyeblikket på treningsleir i kroatiske Hvar, der han har snakket med det italienske sykkelnettstedet Tuttobici.

- Jeg leste reaksjonene til Chris og laget hans. Hvis saken hans blir bekreftet som positiv, kan ingen gi meg tilbake følelsen av å vinne vueltaen og stå øverst på podiet i Madrid, sier han til nettstedet.

- Veldig dårlig nyhet

Nibali sier også han sliter med astma, men at været i den siste uken ikke gjorde det nødvendig med medisinering.

Nibali ble også sitert på den italienske nettsiden at regnet som var på det tidspunktet i rittet, gjorde det usannsynlig at Froome slet med astma. Denne delen av sitatet er senere blitt slettet fra Tuttobici.

Det samme er uttalelsene hans om at han har hatt samme problem, men at pollenet ikke forårsaker noen problemer i regn.

Astma-problemer henger ikke nødvendigvis sammen med pollen, og forsvinner ikke ved regnvær. Ved den 18.etappen var det også sol og tørt vær, selv om det var regn ved flere anledninger den siste uken.

- Dette er en veldig dårlig nyhet for sporten og for meg, sier italieneren.

På den aktuelle etappen tok Froome over 20 sekunder på sin italienske konkurrent. Dagen i forveien mistet Sky-rytteren 40 sekunder til Nibali.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!