Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kan tvinge Petter til å dra

- Men det bør være i hans interesse, sier Calle Halfvarsson.

FORTSATT LEDERTRØYE: Petter Northug giikk ikke noe superløp i  Toblach i går. Dermed jevnet Tour de Ski-sammendraget seg ut. Northug leder fortsatt, men bare så vidt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
FORTSATT LEDERTRØYE: Petter Northug giikk ikke noe superløp i Toblach i går. Dermed jevnet Tour de Ski-sammendraget seg ut. Northug leder fortsatt, men bare så vidt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Tour de Ski er fortsatt full av potensielle vinnere. dagens klassiske ti-kilometer i Toblach førte ingen av kanonene nærmere noen totalserier. Snarere tvert i mot -  det jevnet seg ut i toppen, og russiske Jevgeni Belov blandet seg for alvor inn i tetkampen.

Petter Northug leder fortsatt, men bare halvannet sekund foran Martin Johnsrud Sundby. Så følger Belov og svenske Calla halfvarsson på rekke og rad.

I morgen er det jaktstart (25 kilometer skøyting), og Halfvarsson håper de fire i teten har felles interesse av å samarbeide.

- Dessverre ser det ut til at et samrbeid med Petter og Matin er den beste løsningen nå, sier han med et smil.

- Det gjelder å holde så høy fart at ingen av de som starter bak oss tar oss igjen. Jeg regner med at vi har en felles interesse av at så få som mulig går inn i den monsterbakken samtidig på søndag, sier han.

Tror Martin vil jobbe mest - Forventer du at Petter også gjør en drajobb i morgen? Han er vel ikke kjent for å være den som drar mest?

- Tja, jeg vet ikke. Jeg tror nok at Martin kommer til å jobbe mest.

- Blir du sint om Petter ikke bidrar med annet enn å ligge på halen hele veien?

- Nei, det kan man vel ikke bli. Det går jo ikke an å tvinge noen til det. Det er jo frivillig hvor mye man vil jobbe. Men jeg regner med at Petter har interesse av at ikke de bak oss plukker oss opp. 

- Jeg tror alle vi fire foran har en felles interesse - å vinne Tour de Ski. Da må vi jobbe for det.

- Kommer du til å dra mye selv?

- Jeg vil det skal gå fort. Har jeg energien, skal jeg jobbe hardt jeg, sier svensken.

- Martin er favoritt - Hvem er den beste klatreren av deg og Martin, om dere skulle komme likt inn i den avsluttende bakken?

- Det er Martin, helt klart, sier Calle Halfvarsson - og smiler.

Det samme sier Petter Northug:

- Martin er klar favoritt til å vinne sammenlagt nå.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de sier det der, sier Johnsrud Sundby.

- Kommer vi likt inn i bakken, vil dagsformen avgjøre mye. Det er ikke gitt at jeg er den raskeste opp.

- De prøver å velte favorittstempelet over på deg?

- Det tåler jeg. Men det er flere løp igjen før dette skal avgjøres. Først og fremt handler det om å holde folk som Dario Cologna bak oss i morgen.

- Kommer du til å snakke mye med Petter i kveld og avtale taktikken for i morgen?

- Det trengs ikke. Vi vet begge hva som må til. Dette er veldig enkelt. 

HÅPER PÅ PETTER-HJELP: Calle Halfvarsson liker det ikke helt, men håper å få til et samarbeid med de norske løperne i jaktstarten i morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HÅPER PÅ PETTER-HJELP: Calle Halfvarsson liker det ikke helt, men håper å få til et samarbeid med de norske løperne i jaktstarten i morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media