Ingen kapteiner tror på RBK-gull

Samtlige av tippeligalagenes kapteiner - inkludert Roar Strand - tror Rosenborg er hektet av i gullkampen. Start er favoritt til å ta hjem tittelen.

Dagbladets spørrerunde blant tippeligakapteinene etterlater liten tvil: Etter 13 strake seriemesterskap er Rosenborg-hegemoniet over i norsk toppfotball. Denne gangen er Trondheims-laget for langt bak toppen til at de kan hente inn forspranget.

Tabellen ved halvspilt sesong viser at Start leder med seks poeng på Brann, Vålerenga og Viking. Rosenborg er nummer sju - tolv poeng bak serielederen. Også i 2002 var trønderne ti poeng bak i slutten av juli, men den gang ble Lyn hentet inn. Den bragden vil ikke bli gjentatt i år, ifølge kapteinene.

Rosenborg-general Roar Strand tror ikke laget hans klarer å komme opp på medaljeplass engang.

Strands midtbanekollega Ørjan Berg svarer sånn da vi konfronterer ham med resultatet av vår lille spørreundersøkelse:

-  OK. For å si det sånn: Om kapteinene ikke har trua på oss, bryr det meg ingen verdens ting. Jeg tror Rosenborg kommer til å gjøre en god høst, så får vi se om kapteinene får rett til slutt, sier Berg.

Slik fordeles gulltipsene

Start  6

Vålerenga  4

START STERKEST: Start og Alex Valencia (t.v.) er tippeligakapteinenes favoritt til seriegullet. Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred er sjanseløse. Foto: Tom E. Østhuus
START STERKEST: Start og Alex Valencia (t.v.) er tippeligakapteinenes favoritt til seriegullet. Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred er sjanseløse. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Brann  3

Ubesvart:  1