-  Ingen katastrofe at Aalbu hopper av

Jan-Erik Aalbu hopper av sportssjefjobben i Skiforbundet for å bli ny sportsdirektør i Stabæk Fotball.

- Den avgjørelsen gjør meg både overrasket og ulykkelig. Men det er ingen katastrofe at Jan-Erik går av, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Nå håper han Skiforbundet finner fram til en permanent sportssjef så fort som mulig.

Erstatter haster

-  Tidspunktet for avgangen var ikke bra, og har gitt oss en stor utfordring. Vi skal fortsatt være verdens beste hoppnasjon, og trenger en permanent sportssjef seinest 1. september, sier landslagssjef Mika Kojonkoski.

Vil bli savnet

Både landslagstreneren og landslagshopperne regnet med at Aalbu ville fortsette, etter at han ble overtalt til å stå på videre i mars.

-  Når han velger å gi seg som hoppsjef, er det bare å ønske lykke til med den nye fotballjobben. Det er ingen vits i å gå på akkord med seg selv. Vi vil savne Jan-Erik i miljøet, men det skal ikke gå ut over hoppingen at han ikke er med lenger, sier hoppukevinner Sigurd Pettersen.

Hoppkomitéleder Steinar Johannessen overtar de viktigste oppgavene til Aalbu inntil den nye sportssjefen er på plass.

-  Det er leit at han gir seg. Håpet var at Jan-Erik skulle være med til over Torino-OL 2006. Men i en slik jobb må man være 100 prosent motivert, sier Steinar Johannessen.

Aalbu selv har vært i tenkeboksen siden mars.

-  Da bestemte jeg meg for å slutte, men ble overtalt til å fortsette. Jeg burde nok takket for meg etter Kollen, sier Aalbu i dag.

Tøff dag

Gårsdagen ble tøff, spesielt da han informerte landslagshopperne om avgjørelsen. De var skuffet, men skjønte at nok var nok.

-  Etter 17 år med jobbing døgnet rundt var jeg i ferd med å bli utbrent. Skal du jobbe med hopplandslaget, er det en forutsetning at motivasjonen er på topp, sier Aalbu.

1. august starter han offisielt i jobben som sportsdirektør for Stabæk Fotball. Nærmeste samarbeidspartner er Ingebrigt Steen Jensen.

-  Best i Norge

-  Det viktigste framover er å ha bakkekontakt, og sette seg realistiske mål. På sikt er målsettingen å gjøre Stabæk til Norges beste lag, sier Jan-Erik Aalbu.

-  Visjonen til Stabæk er å få flest mulig mennesker hektet på klubben og begeistringens rus, vi skal være en fargerik fornyer av norsk fotball og spille i Europa hvert år, sier Ingebrigt Steen Jensen.

NY MÅLSETTING: - Nå er målet å gjøre Stabæk til Norges beste fotballag, sier Jan-Erik Aalbu som nå blir parhest med Ingebrigt Steen Jensen.
- EN UTFORDRING: Mika Kojonkoski om Jan-Erik Aalbus avgang.