- Ingen katastrofe om vi ikke går videre

Mener Liverpools visekaptein Carragher.

(Dagbladet.no): Liverpool ligger på bunnen av Champions League-gruppe A med ett fattig poeng på tre kamper.  I kveld kommer Besiktas til Anfield, og bare seier er godt nok for laget som har vært i finalen to av de siste tre sesongene.

Men panikken har ikke lammet gutta fra Anfield helt ennå.

- Vi bekymrer oss ikke for mye for hva som skjer om vi ikke kvalifiserer oss, og jeg ser det ikke engang som en katastrofe. Det er bare fotball, sier Jamie Carragher ifølge PA.

Bare fotball? Han snur seg vel i grava, managerlegenden Bill Shankley, som uttalte det beryktede - skjønt gjerne noe forenklede:

- Noen sa «fotball er viktigere for deg enn liv og død», og jeg svarte «hør her, det er mye viktigere enn det».

En kamp av gangen

De fleste av oss mener selsagt at Carragher har rett når han setter fotballen i perspektiv, men for mange røde både på tribunen og på gressmatta på Anfield i kveld, vil et tap være omtrent så katastrofalt som et fotballresultat kan bli.

Og kjenner vi Carragher rett, vil han gå til jobben som om det var verre enn en katastrofe å tape.

- Ingen katastrofe om vi ikke går videre

For han har tro og på avansement, selv om det kan bety at Liverpool trenger full pott på de tre siste kampene. Men han velger å ta den rutinerte tilnærmingen til saken: En kamp av gangen.


- Vi tar sikte på å vinne alle tre, men la oss konsentrere oss om å slå Besiktas før vi begynner å tenke på hva vi må gjøre i siste kamp i Marseille, sier Carragher.

- Vi må vinne denne, så fortsette med å slå Porto. Det er to hjemmekamper og fansen vår vil spille en viktig rolle, så skal vi tenke på hva vi må gjøre i Marseille.

Rovdyret Gerrard

Steven Gerrard tar imidlertid sterkere ord i bruk enn sin nærmeste underordnede. Foran møtet med Besiktas, som slo Liverpool 2-1 for to uker siden, tyr lagkapteinen til rovdyrets terminologi.

- Vi vil gå rett i strupen på dem fra fløyta går, sier Gerrard til The Sun.

- Vi vet at vi trenger en kveld som mot Juventus, som mot Chelsea og Olympiakos. Det var sannsynligvis sist vi var i en liknende situasjonen. Vi hadde ryggen mot veggen, og desverre er det der vi er igjen - men vi vet vi kan klare det.

Liverpool sto i fare for å ryke ut før siste gruppekamp i 2004/05-sesongen. De måtte slå Olympiakos på Anfield. På Metacafe kan du se Steven Gerrard bite strupen over på det greske håpet om å gå videre.

NÅ KOMMER JEG OG TAR DEG! Jamie Carragher, John Arne Riise og Rafa Benitez var i strålende humør på trening i går. Foto: AP/Reuters/Scanpix
NÅ KOMMER JEG OG TAR DEG! Jamie Carragher, John Arne Riise og Rafa Benitez var i strålende humør på trening i går. Foto: AP/Reuters/Scanpix Vis mer

Og hvor nære de enn var å ryke ut - det var den samme sesongen Liverpool kunne løfte Champions League-troféet etter finaleseieren mot Milan i Istanbul.

SKOLEGUTTER: Liverpool-spillerne så mer ut som lekne skolegutter enn farlige rovdyr på trening. Men Steven Gerrard lover at de skal «gå i strupen» på Besiktas fra avspark i kveld.