LURT: Odd-Bjørn Hjelmeset tror Marit Bjørgen kommer til å gå grisefort i VM til tross for at hun valgte å ikke gå gårsdagens 10 kilometer. 
Foto: Ned Alley / Scanpix .
LURT: Odd-Bjørn Hjelmeset tror Marit Bjørgen kommer til å gå grisefort i VM til tross for at hun valgte å ikke gå gårsdagens 10 kilometer. Foto: Ned Alley / Scanpix .Vis mer

- Ingen kjenner Marits kropp bedre enn Marit sjøl

Tror det var lurt av Bjørgen å ikke starte gårsdagens 10 kilometer.

Hjertet gjorde et lite hopp i de fleste norske hjem da Marit Bjørgen valgte å ikke stille til start i gårsdagens 10 kilometer i Davos. Om det kunne ha med dårlig form å gjøre, avfeide Bjørgen selv. Det kan likevel virke som et usikkerhetsmoment fram mot VM i Val di Fiemme som starter på torsdag, der hun er Norges største gullfavoritt.

- Jeg tror hun ble tatt litt på senga da hun var såpass langt bak Kowalcyk på sprinten. Men for meg vitner dette om stålkontroll. Ingen kjenner kroppen hennes bedre enn Marit sjøl. Jeg tror hun kommer til å gå grisefort i VM, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Vanskelig høyde Davos ligger i høyden, 1500 meter over havet, noe som kan gi flere utslag hos løperne.

- Davos ligger i en høyde mange sliter med. Men det har ikke så mye å si om du ikke er god i Davos - man går bra ett år, og dårlig det neste. Selv om Johan Olsson vant 15 kilometeren for menn i Davos, vet vi at han ikke gjør det like godt i VM, sier Hjelmeset.

Men han tror Therese Johaug, som vant i går, kan gå styggfort i Val di Fiemme.

- Det var fantastisk moro med Thereses seier. Hun går inn i VM med et smil om munnen, og jeg tror vi får se mye til henne der, sier langrenneksperten.

Northug-jubel Petter Northug tok en 14. plass i Davos i går. Det er en del av resultatlista vi ikke er vant til å se Northug på, men heller ikke det bekymrer Hjelmeset.

- Petter står fort på toppen av pallen i Val di Fiemme, spesielt da tror jeg på lørdag (30 km med skibytte) og i stafettene. Jeg er usikker på om han klarer mer enn tre gull, men han plukker fort mange medaljer, avslutter Hjelmeset.

SMELL: Marit Bjørgen fikk dessverre bare se ryggen til Justyna Kowalzyk på lørdagens sprint. Dagen etter valgte hun å ikke gå 10 kilometeren.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SMELL: Marit Bjørgen fikk dessverre bare se ryggen til Justyna Kowalzyk på lørdagens sprint. Dagen etter valgte hun å ikke gå 10 kilometeren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer