Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen kjøpefest for Liverpool før 2014

Fast sum avslørt i bankdokument.

KJØPTE BILLIG: Rafael Benitez trengte en stopper i sommer og kjøpte Sotirios Kyrgiakos for bare 20 millioner kroner fra Hellas. Foto: AFP/PAUL ELLIS
KJØPTE BILLIG: Rafael Benitez trengte en stopper i sommer og kjøpte Sotirios Kyrgiakos for bare 20 millioner kroner fra Hellas. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

||| (Dagbladet.no): Liverpool- eier Tom Hicks skrøt fælt av klubbens positive pengestrøm i forrige uke, etter at en ny hovedsponsor var sikret.

Til og med manager Rafa Benitez ble lovet pengene han har etterlyst for å konkurrere på overgangsmarkedet, forsikret amerikaneren.

Hicks sa aldri hvor mye spanieren skulle få.

20 millioner pund
Akkurat hvor store summer det er tenkt at Liverpool kan handle for hver sommer avsløres i et prospekt lagd av investeringsbankene Rotschild og Merril Lynch, skriver The Independent.

I prospektet fra mars heter det at Liverpool hvert år kan bruke maksimum 20 millioner pund (200 millioner kroner) på forsterkninger på banen. Den summen inkluderer økte lønnskostnader, eller fornyelse av kontrakter.

Den summen blir låst fram til 2014.

Målet med dokumentet var å tiltrekke investorer til klubben. Eierne Hicks og George Gillett ønsket å få inn 100 millioner pund, vel en milliard kroner, til refinansieringen av klubbgjelda.

MÅ SELGE FOR Å KJØPE? Rafael Benitez gikk i pluss på kjøp og salg i sommer, men da er ikke nye kontrakter til flere nøkkelspillere regnet med. Foto: AP/Sang Tan
MÅ SELGE FOR Å KJØPE? Rafael Benitez gikk i pluss på kjøp og salg i sommer, men da er ikke nye kontrakter til flere nøkkelspillere regnet med. Foto: AP/Sang Tan Vis mer

Hicks og Gillett fikk utsatt sin sin refinansiering med ett år i sommer, mot å betale ned en halv milliard av totalgjelda på omlag tre millarder kroner.

Pengesummen øremerket Benitez' kjøp kan være økt med større inntekter fra sponsorer det siste halvåret. Avtalen med Banken Standard Chartered tredobler den forrige trøyeavtalen med Carlsberg.

1000 plasser kan bli VIP-bokser
Men det spørs om Liverpool-fansen likevel er urolige, i bankenes lokkeskriv heter det at bilettprisene vurderes økt med åtte prosent på grunn av gjeldsproblemene.

Denne sesongen lot Liverpool være å ta mer betalt for kampadgang på Anfield, og følger dermed trenden blant Premier League-klubbene.

Det er Bloomberg News som har fått tilgang på bankdetaljene, og der står det at Liverpool ønsker en vekst i klubbens kommserielle inntekter fra 59 til 111,4 millioner pund i løpet av de neste fem sesongene.

Det er planer om å ta vekk 1000 sitteplasser på Anfield for å få det til. Tilskuerne skal i så fall erstattes av mer lukrative VIP-bokser.

INVESTORJAKT: Et bankdokument om Tom Hicks og George Gilletts planer for Liverpool er lekket ut. Foto: REUTERS/Phil Noble
INVESTORJAKT: Et bankdokument om Tom Hicks og George Gilletts planer for Liverpool er lekket ut. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Liverpool-eiernes talmann Jon Brill bekrefter overfor nyhetsbyrået at bankdokumentene er autentiske, men vil ikke kommentere innholdet.

UØNSKET: Liverpool-fansen sier gjerne hva de mener om amerikanerne på Anfield. Foto: REUTERS/Phil Noble
UØNSKET: Liverpool-fansen sier gjerne hva de mener om amerikanerne på Anfield. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media