Ingen klare EM-kamper

EM-kvalifiseringen blir ikke klar før etter påske, og Norges fotballforbund (NFF) sliter fortsatt med å komme i kontakt med Argentina.

Norges landslagssjef Nils Johan Semb møtte i går Luxembourg, Romania, Bosnia-Hercegovina og Danmark i Luxembourg for å bli enige om kampoppsettet i EM-kvalifiseringen. Det var ikke mulig. Rumenerne var ikke interessert verken i å komme til enighet eller å trekke kampene der og da.

- Vi synes det er beklagelig at Romania velger å trenere prosessen på denne måten, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF.

Forbundet ønsket gjerne å få spikret landskampprogrammet for 2002 så fort som mulig, men det virker vanskelig. Likevel: Romania har rett til å kreve at UEFA trekker EM-kvalifiseringspulja.

På privatlandskamparenaen har Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bedt Norge og Argentina ordne opp seg imellom etter bråket om mars-landskampen. Da nektet argentinerne å komme til Norge. Siden ba de om å få spille VM-oppkjøringskamp i mai, og det har NFF innvilget.

- Det bekymrer oss at vi ikke har fått noe endelig svar fra Argentina om mai. Vi ønsker å få svar så fort som mulig slik at vi kan planlegge landskampsesongen vår, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til Dagbladet.

FIFA ønsker ikke at saken kommer opp i deres interne organer, og NFF håper fortsatt på enighet med Argentina. Det betyr trolig en landskamp 21. mai.

Japan er nær ved å si ja takk til en Ullevaal-tur 14. mai.