Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen klubber liker at slike ting skjer

Solskjær har tatt med seg nesten hele Moldes støtteapparat til Cardiff.

SIKRET LOJALE FOLK: Ole Gunnar Solskjær har sikret at hans nærmeste medarbeidere blir med til Cardiff. Molde står tynnere igjen. Foto: Øistein Norum Monsen/NTB Scanpix
SIKRET LOJALE FOLK: Ole Gunnar Solskjær har sikret at hans nærmeste medarbeidere blir med til Cardiff. Molde står tynnere igjen. Foto: Øistein Norum Monsen/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): På under en uke har Ole Gunnar Solskjær tatt med seg nesten hele Moldes støtteapparat til Wales' hovedstad. Assistenttrener Mark Dempsey, keepertrener Richard Hartis, fysisk trener René Skovdahl Hansen og speider John Vik har alle byttet ut norsk Tippeliga-arbeid med lukrative Premier League-jobber. I tillegg har også fysioterapeut Leif Arne Lystad gitt seg.

Samtidig er Solskjær svært nære ved å signere Moldes supertalent Mats Møller Dæhli (18). Sammen med tidligere MFK-spiller Magnus Wolff Eikrem (23) forventes ballvirtuosen å posere for fotografene ikledd den røde Cardiff-drakta allerede i løpet av det nærmeste døgnet.

Det gjør at romsdalingene står nærmest ribbet igjen, bare dager før oppkjøringen starter.

Ikke overrasket
For Moldes sportslige ledelse byr utskiftningene på store utfordringer. Ikke bare må de erstatte klubbens mest suksessfulle trener noen gang, men også en rekke av personene som bidro sterkest til romsdalingenes tre seineste jubelår.

Tidligere spiller og trener i Molde, Åge Hareide, mener situasjonen er vanskelig, men på langt nær uventet.

- Ingen klubber ønsker så store utskiftninger når det går godt, men det er slik fotballen fungerer. Når ting går bra, vil en slik situasjon oppstå før eller siden, sier Hareide til Dagbladet.

Det synspunktet deler Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft. Den tidligere Lillestrøm-lederen mener ingen i Molde kan være overrasket.

- Vi må huske på at Ole Gunnar Solskjær er mer britisk enn norsk i managerstilen. Å ta med seg deler av støtteapparatet, er helt vanlig i internasjonal fotball, sier Fjørtoft til Dagbladet.

At Solskjær har lang erfaring fra England, er noe Hareide også trekker frem.

- Jeg tror det lå litt i kortene. Nå er han sikret total lojalitet fra trenerstaben sin. Når han hadde muligheten og pengene til å gjøre det på denne måten, forstår jeg at han benyttet seg av den.

- Vil gå bra
Dagbladet forsøkte i går gjentatte ganger å komme i kontakt med personer tilknyttet Molde Fotballklubb, uten å lykkes.

Hareide og Fjørtoft mener imidlertid begge at klubben bør være godt rustet til å takle utfordringene de nå står overfor.

- Jeg tror det vil gå bra - det bør det også, for det har vært innlysende ganske lenge at Solskjær kom til å forsvinne. Da Aston Villa meldte sin interessse (i mai 2012, journ. anm.), kom det som en overraskelse - men ikke denne gangen, sier Fjørtoft.

Hareide tror ikke Molde-ledelsen er fornøyde med at den tidligere manageren har tatt med seg brorparten av støtteapparatet, og sannynligvis også klubbens mest lovende spiller til Cardiff.

-  Det er ingen klubber som liker at slike ting skjer, men Molde vil kunne tjene masse på å selge spillere til England. Det gjør at det er to sider av denne saken. Jeg tror vi skal være veldig glad for at internasjonale klubber har lyst til å kjøpe norske spillere.

Han er også trygg på at utskiftingene ikke vil få sportslige ringvirkninger.

- Jeg tror det vil gå bra. Solskjær og hans menn har tross alt vært i klubben i tre år, derfor tror jeg det gode arbeidet de har gjort er godt sementert, sier Hareide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media