USLÅELIG I SPURTEN: I de flate spurtene var Mark Cavendish så godt som umulig å hamle opp med for Thor Hushovd og resten av feltet under fjorårets Tour de France. Men det var likevel nordmannen som vant den grønne trøya i Paris. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
USLÅELIG I SPURTEN: I de flate spurtene var Mark Cavendish så godt som umulig å hamle opp med for Thor Hushovd og resten av feltet under fjorårets Tour de France. Men det var likevel nordmannen som vant den grønne trøya i Paris. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

- Ingen kommer opp mot meg rent fysisk

Cavendish mener Hushovd & co kan glemme den grønne trøya.

|||

Glem grønn poengtrøye i årets Tour de France, Thor Hushovd. Hilsen Mark Cavendish.

Den britiske supersprinteren sier i et intervju med avisen Guardian at han satser for fullt på den prestisjefulle trøyen, som Hushovd rappet foran nesen hans i fjor.

- Jeg vet at jeg vinner den om jeg gjør jobben min. Og jeg er ikke arrogant. Jeg vet at ingen kommer opp mot meg rent fysisk, og jeg har det beste laget rundt meg. Derfor er det ulogisk å si at jeg ikke er favoritten, sier Mark Cavendish.

I fjor vant han hele seks etapper, men ble diskvalifisert fra en massespurt i Besancon etter å ha presset Hushovd.

- Den avgjørelsen må være en av idrettshistoriens verste. Helt i klasse med Maradonas hands i VM (1986), sier spurtkanonen og lar overdrivelsen skinne gjennom.

Han var riktignok med i trøyekampen i ytterligere tre etapper i fjor før Thor Hushovd slo til med sitt fjellstunt alene over Col des Saisies.

Både Hushovd og landsmann Edvald Boasson Hagen ventes å bli med i kampen mot Cavendish om poengseier i årets Tour de France.

Hushovd vant grønn trøye også i 2006.

(NTB)