Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kommer til å huske hvor vi lå etter 24 kamper

Kovacs frykter for Tippeliga-bronsen etter to strake Odd-tap.

TAPTE KRIGEN: Peter Kovacs og Odd var forberedt på dødballkrig mot Lillestrøm, men måtte likevel se seg slått av Frode Kippe og co.Foto: Heiko Junge / Scanpix
TAPTE KRIGEN: Peter Kovacs og Odd var forberedt på dødballkrig mot Lillestrøm, men måtte likevel se seg slått av Frode Kippe og co.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| SKIEN (Dagbladet.no): Odd Grenland - Lillestrøm 2-3.

Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo forklarte tapet mot Strømsgodset i serierunden før landskampen med at de møtte et lag med kniven på strupen som var villige til å ofre finspillet mot å gå i krigen.

Med LSK liggende på en utsatt 11.-plass før kveldens kamp på Skagerak Arena, forventet Fagermo seg en motstander med samme innstilling som det gamleklubben viste i Drammen for to søndager siden.

Det var en spådom han skulle treffe godt med, selv om man ikke akkurat trenger å besitte «Snåsamannens» evner for å forutse at dødballekspertene fra Romerike kom til å bite godt ifra seg i duellene. Fasiten viser to dødballmål og et vellykket straffespark, noe som var nok til at «Oddrane» tapte sin andre hjemmekamp for året, men Fagermo skylder på svake avslutninger framfor rot i eget felt.

- Vi var langt bedre enn det vi viste i Drammen, men når vi brenner så store sjanser som det vi gjør, taper vi kampen, konstaterer en skuffet Odd-sjef, som må begynne å kikke seg over skuldra etter Stabæk og Brann framfor å tenke på sølvplasserte Molde.

To strake tapte kamper har vært sjelden kost i Grenlandsområdet i Tippeliga-comebacket. Derfor vil heller ikke Fagermo snakke om noen krise, selv om bronsekampen begynner å tetne seg til for alvor. Allerede på lørdag venter tabellnabo Stabæk hjemme i Skien.

- Det kommer til å bli tøft, og vi må først og fremst konsentrere oss om å ta en kamp av gangen. Heldigvis er det mange store kamper igjen å spille, og det er det som er gøy. Jeg føler at vi er i god nok form, sier Fagermo.

Også toppscorer Peter Kovacs lover kamp til siste slutt. Selv om mye har gått på skinner så langt, gjøres ikke status opp før etter 30 spilte kamper, minner den høyreiste ungareren om.

- Det er seks kamper igjen, og bronsemedaljene er aboslutt innen rekkevidde. Vi var bedre i annen omgang, og nå må vi fortsette å bygge videre på dette og jobbe hardt på trening fra mandag til fredag. Ingen kommer til å huske hvor vi lå etter 24 kamper. Det er hvor vi er etter 30 kamper som teller, poengterer Kovacs overfor Dagbladet.

Lillestrøm reiste på sin side kjerringa etter å ha vært uheldige mot Stabæk på Åråsen sist. I dag var marginene definitivt på gultrøyenes side.

- Det går opp og ned. Vi har tur i annen omgang, men så hadde vi til gjengjeld steike utur sist, konstaterer matchvinner Arild Sundgot.

Fomlete Arason
Etter 14 minutter fikk godt vante Odd-supportere prov på at LSK sjelden legger to fingre imellom på offensiv dødball.

Arni Gautur Arason har slitt med en vond lyske en stund, og må testes grundig på oppvarming foran hver eneste Odd-kamp. Den solide islendingen fikk grønt lys like før kampstart, men latet ikke til å være 100 prosent da Espen Søgård tro til etter en LSK-corner. Arason fomlet ballen rett i beina på Arild Sundgot, som fikk et mildt sagt urent treff på ballen. Men da Steffen Hagen traff lagkamerat Torjus Hansén med klarerinsforsøket, var plutselig LSK i ledelsen.

- Jeg fikk en ny smell på landslagssamling — en smell i leggen som førte til at jeg måtte melde forfall til landskampen på onsdag. Vi gjorde en medisink vurdering før kampen, og falt ned på at jeg skulle spille, men jeg er ikke 100 prosent, sier Arason til Dagbladet, og tar selvkritikk for inngripenen på det første baklengsmålet.

DUELLSTYRKE: Odd og Håvard Storbæk ble kjempet i senk av LSKs Espen Søgård og Igiebor Nosa på hjemmebane i Skien.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
DUELLSTYRKE: Odd og Håvard Storbæk ble kjempet i senk av LSKs Espen Søgård og Igiebor Nosa på hjemmebane i Skien. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

- Ikke bra, konstaterer den vanligvis bunnsolide islendingen.

Odd Grenland var nær ved å svare umiddelbart da en aktiv og ofte skuddvillig Håvard Storbæk ble stusset igjennom av Peter Kovacs, men en utmerket enhåndsredning fra Stefan Logi Magnusson avverget faren til hjørnespark.

Et drøyt kvarter seinere måtte imidlertid Magnusson kapitulere etter nok et Storbæk-skudd: Steffen Hagen fant Magnus Lekven med en lekker bakromspasning. Den elegante U21-landslagsmannen sendte deretter Espen Søgård nesten opp blant «Kanarifansen» i borteseksjonen med en lekker dragning før han kikket opp, orienterte seg og sendte ballen de oppskriftsmessige 45 gradene tilbake i feltet der Håvard Storbæk hadde ladet skuddbeinet.

Avslutningen tvang fram en retur hos Magnusson, som Peter Kovacs våkent pirket i nettet.

Enveiskjøring etter hvilen
Som ved Lillestrøms ledermål, fikk motstanderen en gigantsjanse til å få uttelling i det påfølgende angrepet.

I frykt for å lage et straffespark, turte ikke Arason å gå i kroppen på Edwin Eziyodawe i fullt firsprang framover. Dermed ble Odd-keeperen stående på halvdistanse som passiv tilskuer da nigerianeren blåste forbi ham. Til hjemmelagets hell, satte Edwin ballen i utsiden av stolpen fra skrå vinkel.

Gjestene sløste imidlertid ikke bort dødballmuligheten de fikk fra hjørneflagget etter en farlig heading fra Arild Sundgot, som tvang fram en «matcvinnerredning» fra Arason.

Karim Essediris corner ble møtt av nettopp Sundgot på første stolpe. Tidenes LSK-toppscorer stusset ballen videre mot bakre stolpe. Der kastet Frode Kippe seg foran Steffen Hagen og stanget inn sitt fjerde tippeligamål for sesongen og pauseledelse til bortelaget, som med seier ville klatre et langt steg bort fra nedrykksstriden.

Der spillet i første omgang bølget kontinuerlig fram og tilbake og bød på en rekke store målsjanser begge veier, bar kampen mer preg av enveiskjøring etter hvilen.

LSK virket først og fremst innstilte på å ri den knappe ledelsen kampen ut og satse på de overgangsmulighetene som bød seg, mens hjemmelaget flyttet opp mange mann i jakten på en utligning.

TØFT: Odds Fredrik Gulsvik i duell med LSKs Lars Kristian Eriksen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TØFT: Odds Fredrik Gulsvik i duell med LSKs Lars Kristian Eriksen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Mister terreng i sølvkampen
Presisjonen og effektiviteten var imidlertid lenge mangelvare hos tidvis fintspillende verter, som i stadig større grad begynte å pumpe innlegg fra både venstre og særlig Fredrik Gulsvik på høyre mot fyrtårnet Peter Kovacs i boksen.

Det var en oppskrift som ikke bar særlig med frukter den første halvtimen av omgangen, og det ble ikke akkurat enklere for vertene da Morten Fevang var litt for røff med Edwin Eziyodawe innenfor 16-meteren. Resultatet var straffespark til gjestene, som Arild Sundgot satte sikkert til side for Arason.

- Det er ikke et straffespark - det var en rein løpsduell, mener Fagermo, uten å kommentere straffesparket som gikk i Odds favør bare to minutter seinere.

Gleden over en tilsynelatende trygg ledelse ble nemlig kortvarig, da entusiastiasmen i borteseksjonen ble erstattet med nervøs neglebiting i det Lars Kristian Eriksen gikk ufint til verks mot Peter Kovacs i LSK-feltet etter dommer Kjetil Sælens oppfatning.

- En billig straffe, innrømmer Kovacs overfor Dagbladet.

Uansett: Det ga Morten Fevang en mulighet til å rette opp for egen feil to minutter i forveien - en mulighet han tok godt vare på da han satte ballen i motsatt hjørne av det Magnusson gamblet på.

Oppildnet av den raske reduseringen fortsatte Odd å kverne på, men kom aldri nærmere enn da et fikst forsøk på en lobb fra en frispilt Peter Kovacs ble stoppet av fingertuppene til en spenstig Magnusson.

Med hjemmeseier i Molde, misbrukte Odd muligheten til å holde følge med sølvplasserte romsdølinger. Dermed handler det først og fremst om å holde Stabæk og Brann på armlengdes avstand i kampen om en bronsemedalje.

Lillestrøm sikret seg derimot tre kjærkomne poeng på en dag da nedrykksplasserte Lyn og Strømsgodset tapte, mens Bodø/Glimt på kvalikplass avga poeng hjemme mot Start. Det betyr at romerikingene opparbeidet seg ei luke til den absolutte bunnstriden på fire poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media