- Ingen kommer til å juble for sølv

Bare én ting gjelder før guttas skiskytterstafett i morgen.

IKKE FORNØYD MED SØLV: Tarjei Bø (t.v) vil ikke være fornøyd med sølv på morgendagens stafett. Gull er det eneste som gjelder. Foto: Heiko Junge / Scanpix
IKKE FORNØYD MED SØLV: Tarjei Bø (t.v) vil ikke være fornøyd med sølv på morgendagens stafett. Gull er det eneste som gjelder. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Følg morgendagens skiskytterstafett direkte i vårt livestudio fra kl. 13.15!

KHANTY-MANSIJSK (Dagbladet): Norge har hatt en ny flott medaljefangst i årets skiskytter-VM.

Tarjei Bø er så langt mesterskapets store utøver med to gull og to bronse. I morgen får han en ny sjanse til å putte mer edelt metall i premieskapet.

Og før stafetten er det bare én ting som gjelder.

- Ingen av oss jubler hvis det blir sølv. Man må se litt på løpet underveis, men før er det kun gull som er godt nok og det går vi for, sier Bø til Dagbladet.

Snakker om sisteetappen
22-åringen gikk Norge inn til gull på mixed-stafetten, og har vært ankermann tidligere i sesongen. Om han er det i morgen, vet han ikke.

- Vi har snakka masse om det, og jeg har gått noen sisteetapper. Det har gått bra, så vi får se. I mixed-stafetten var jeg ganske sikker på at jeg burde gå den siste, men nå er jeg mer åpen.

Like før mål er det en tung motbakke. Det er ikke mange som matcher Tarjei opp en bakke, og stafetten kan fort bli avgjort der.

- Ja, den kan være bra. Emil er kanskje hakket hvassere enn meg i spurten, men det er jo ikke sikkert det blir avgjort der, sier han.

Også lagkamerat Emil Hegle Svendsen er klar på det må bli gull.

- Vi er nok ikke fornøyde hvis vi ikke tar det. Det er gull som er målet.

GÅR FOR GULL: Det norske stafettlaget bestående av Alexander Os, Emil Hegle Svendsen,Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen. Her har de tøffa seg med sibirske pelsluer dagen før fredagens VM-stafett i Khanty-Mansijsk. Foto: Heiko Junge / Scanpix
GÅR FOR GULL: Det norske stafettlaget bestående av Alexander Os, Emil Hegle Svendsen,Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen. Her har de tøffa seg med sibirske pelsluer dagen før fredagens VM-stafett i Khanty-Mansijsk. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Hvem blir de tøffeste konkurrentene deres?

- Først og fremst Tyskland. De har vunnet to stafetter i år og har et veldig bra og jevnt mannskap. Østerrike er en outsider som har slitt litt før i år, men begynner å finne formen.

Samme gutten
Emil og Tarjei er bestekompiser på landslaget. Hegle Svendsen fikk sitt store gjennombrudd med to gull i VM for tre år siden, og vet hva slags trykk det fører med seg.

- Jeg merker ikke noe forskjell på Tarjei. Han er fortsatt den samme gamle gode, og egentlig veldig omsorgsfull med alle. Det er en veldig bra egenskap, sier han.

- Hvordan sov han natten etter gullet?

- Tarjei sover godt uansett. Han er et sovemenneske. Når vi ligger på rom sammen sovner han alltid før meg. Han er nok helt rolig, og er utrolig sterk i hodet.

For Tarjei er det viktig å høre at suksessen ikke forandrer ham.

- Absolutt. Du får alle på deg når du har gjort det så bra, og da er det mange som skal være den første til å kommentere at du har forandra deg. For ikke håpe at jeg har gjort det, så det er bra han synes det, sier den nybakte verdensmesteren på 20-kilometer.

VM-KONGEN: Tarjei Bø er så langt mesterskapets store utøver med to gull og to bronse. I morgen får han en ny sjanse til å putte mer edelt metall i premieskapet.  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VM-KONGEN: Tarjei Bø er så langt mesterskapets store utøver med to gull og to bronse. I morgen får han en ny sjanse til å putte mer edelt metall i premieskapet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer