Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen kompensasjon til Drillo fra Fotballforbundet

Hallén: - Det har det aldri vært snakk om.

AVSLUTTET KAPITTEL: Fotballpresident Yngve Hallén er fornøyd med å nå kunne lukke boken på konflikten med Drillo. Men noen kompensasjon til den tidligere landslagstreneren er det ikke snakk om. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
AVSLUTTET KAPITTEL: Fotballpresident Yngve Hallén er fornøyd med å nå kunne lukke boken på konflikten med Drillo. Men noen kompensasjon til den tidligere landslagstreneren er det ikke snakk om. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at Egil «Drillo» Olsen og ledelsen i NFF begraver stridsøksen.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til Dagbladet at etter lengre tids forhandlinger kom de i dag til enighet om en ordning.

- Vi hadde klarert en del på forhånd. I dag ferdigstilte vi bare og skrev under, sier han.

Ingen penger Nøkkelen i konflikten har vært at Drillo føler seg skviset ut av jobben som landslagssjef. I dag fikk han en offisiell beklagelse fra forbundet for at han føler det på denne måten, men ingen innrømmelse av at han fikk fyken.

- Det som har vært viktig for Egil er å få en aksept for at han kunne oppfatte det på den måten han gjorde. Det er den innrømmelsen vi har kommet med. Vi har lagt denne saken bak oss og ser opp og frem, sier Hallén.

På spørsmål om det ble ble fremmet noen økonomiske krav eller om noen for for kompensasjon ble diskutert, var Hallén klar. Penger lå ikke på bordet.

- Egil har ikke kommet med noen økonmiske krav i våre samtaler, og det har aldri i disse forhandlingen vært snakk om noen kompensasjon.

- Respekt og forståelse I pressemeldingen tidligere i dag sa NFF at de beklaget måten prosessen hadde foregått på.

«NFF beklager prosessen i forbindelse med skifte av landslagssjef. Egil Olsen burde blitt involvert i prosessen før styret behandlet saken 26. september 2013. NFF har tatt lærdom av saken, og vil tilrettelegge for en god saksbehandling i tilsvarende saker i fremtiden».

Hallén er glad for at dette kapittelet nå kan avsluttes.

- Som jeg har sagt veldig mange ganger, er det veldig greit å sette seg ned og snakke ansikt til ansikt med Egil. Jeg har aldri opplevd at han har vært opprørsk i sånne dialoger. Det har gått greit. Det er klart at det var en uenighet som gjorde at vi måtte snakke oss igjennom det. Vi må vise respekt for hverandre og forståelse for at vi kan oppfatte ting ulikt, sier han.

Fornøyd Drillo Også Drillos advokat, Anne Marie Due, sier til Dagbladet at hennes klient er fornøyd med avtalen som har blitt ingått.

- Han er fornøyd med at de erkjenner at prosessen ikke har vært god nok og at de vil lære av det. Det er det prinsipielle som har vært viktig for Egil, sier hun.

- Hva med den økonomiske delen?

- Jeg har ingen annen kommentar til dette enn at det sentrale for Egil var erkjennelsen av at prosessen ikke har vært god nok.