Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen konstant situasjon å være dårlig

Nordlie tror tapet i Tromsø vil vekke FFK.

TØFF START: Tom Nordlie fikk ingen drømmestart som Fredrikstad-trener. Han så Raymond Kvisvik og resten av laget bli fraløpt av Tromsø på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix
TØFF START: Tom Nordlie fikk ingen drømmestart som Fredrikstad-trener. Han så Raymond Kvisvik og resten av laget bli fraløpt av Tromsø på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet.no): Tromsø — Fredrikstad 2-0

Tom Nordlies comeback i Tippeligaen ble langt fra den oppturen Fredrikstad hadde håpet på. Tromsø var det klart beste laget på Alfheim og burde vunnet med langt større margin enn de to målene de fikk.

Likevel mener Nordlie at det er nå det snur.

- Vi skal bruke denne kampen til å innse hvor alvorlig situasjonen er. Det må være en vekker for alle. Det er ingen konstant situasjon å være dårlig, så det er opp til oss å snu dette, mener Nordlie.

- Løpt i senk
Før kampen lovet den ferske FFK-treneren entusiasme og glød fra bortelaget. Ingen av delene var å spore på Alfheim. Isteden var det et meget godt Tromsø-lag som kjørte kampen.

- Vi ble løpt i senk og de var bedre enn oss i alt. Vi har ikke den selvtilliten som skal til for å vinne fotballkamper. Situasjonen gjør at spillerne ikke er der mentalt, utdyper Nordlie.

Førsteomgangen på Alfheim handlet bare om hjemmelaget. Rushfeldt fikk en god sjanse allerede etter tre minutter, men fikk ikke styrt headingen på mål.

Like etter var Kevin Larsen nær scoring med en volley like over Fredrikstad-keeper Kenny Stamatopolous.

Innrømmer keepertabbe
Og selv om Fredrikstad hadde et brukbart Barsom-frispark reddet av Ramovic, var åpningsminuttene en grei indikasjon på hva som var i vente.

Det var heller ingen overraskelse at det var nettopp en god Sigurd Rushfeldt som skulle stå for den forløsende scoringen. Storscoreren headet på vakkert vis Moldskreds innlegg til venstre for Stamatopolous.

Få minutter etter doblet Tromsø ledelsen. Kevin Larsens frispark fra 18 meter gikk over Fredrikstad-muren, via keeper og inn. Om Fredrikstad-keeper Stamatopolous kanskje kunne tatt førstemålet, så var andremålet langt fra imponerende keeperarbeid.

- Jeg skulle absolutt tatt den, så det er en klar feil av meg, innrømmer keeperen sjøl, som er utleid til Fredrikstad fra nettopp Tromsø.

Tabbe til tross, Stamatopolous hadde definitivt sine redninger. Først reddet han glimrende fra Rushfeldt, så fra Moldskred, før han så sistnevnte på mystisk vis bomme på blankt mål i det han selv var utspilt. Summert opp burde Tromsø ledet med både tre og fire mål i det lagene gikk til pause.

- Skulle scoret flere
Andre omgang startet forvekslende likt den første. Hjemmelaget gikk rett i angrep og skapte den ene sjansen etter den andre.

Moldskreds skudd fra like utfor sekstenmeteren tvang fram nok en god redning fra Stamatopolous, før Knarvik fikk to gode sjanser. Den ene gikk like utfor, den andre like over Fredrikstad-målet.

- Vi kunne godt ha scoret både ett og to mål til, men alt i alt skal vi være godt fornøyd med kampen, mener målscorer og en av banens beste Sigurd Rushfeldt.

Tom Nordlie hadde lagt om til en 4-3-3 formasjon med Celso Borges alene på topp. Det kan umulig ha gått som den nye Fredrikstad-treneren hadde håpet.

- Handler ikke om formasjon
Frustrasjonen til bortelagets spillere begynte også å bli tydelig utover i omgangen hvor både Borges og Ramberg havnet i dommer Berntsens bok for munnbruk. Nordlie avviser likevel at formasjonsendringen var avgjørende.

- Det handler ikke om formasjon. I dag kunne vi valgt hvilken som helst formasjon — fritt fra øverste hylle — uten at det hadde spilt noen som helst rolle.

Først helt mot slutten av kampen klarte gjestene å produsere farligheter. Først var det Barsom på frispark, men i likhet med tidligere i kampen reddet Ramovic mesterlig. På den påfølgende corneren var Fredrikstad enda nærmere, men i kaoset foran mål var det ingen Fredrikstad bein på rett plass.

Syv cupfinaler
Da Tom Nordlie og Fredrikstad møtte pressen etter ett kvarter alene i garderoben var det en skuffet men likevel motivert gjeng som kom ut.

- Nå har vi syv cupfinaler igjen. Vi skal reise oss etter dette og skal klare å holde plassen, mener Raymond Kvisvik bestemt.

For Tom Nordlie er det nok akkurat det han vil høre. For en uke siden kjempet han om opprykk. Nå er situasjonen snudd på hodet.

- Det er selvfølgelig spesielt å gå rett fra kamp om opprykk til å kjempe om å holde plassen. Jeg kunne selvfølgelig hatt mer tid, men det nytter ikke å klage over det heller. Nå må vi først innse hvor alvorlig situasjonen er og at nedrykk faktisk er reelt, avslutter Nordlie.

FULL TIL-DOMINANS: Hjemmelagets Sigurd Rushfeldt rager over Kasey Wehrman under kampen mellom Tromsø og Fredrikstad på Alfheim stadion i dag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix
FULL TIL-DOMINANS: Hjemmelagets Sigurd Rushfeldt rager over Kasey Wehrman under kampen mellom Tromsø og Fredrikstad på Alfheim stadion i dag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media