FORTSETTER I JOKER: Både Tinkoff-Saxo og BMC Racing har vist interesse, men foreløpig ser det ut til at gjesdalsbuen fortsetter karrieren i Norge.Foto: Even Emberland, www.procycling.no
FORTSETTER I JOKER: Både Tinkoff-Saxo og BMC Racing har vist interesse, men foreløpig ser det ut til at gjesdalsbuen fortsetter karrieren i Norge.Foto: Even Emberland, www.procycling.noVis mer

Ingen kontrakt for Hoelgaard hos Tinkoff

Det bekrefter sportsdirektøren i Team Joker.

(procycling.no): For en måned siden var Daniel Hoelgaard (Team Joker) på treningsleir hos det russiske storlaget Tinkoff-Saxo, som blant annet har Peter Sagan og Alberto Contador i stallen.

Etter oppholdet kunne procycling.no melde at Hoelgaard kjempet med åtte-ni ryttere om tre stagiairekontrakter.

En stagiairekontrakt er en lærekontrakt som strekker seg fra 1. august og ut sesongen. Man kan ikke delta i ritt på det øverste nivået, men kjøre mindre ritt med profflaget.

Nå bekrefter sportsdirektør i Team Joker, Gino Van Oudenhove at Hoelgaard blir å se i Joker-drakt ut sesongen.

- Daniel blir ikke stagiaire i Tinkoff-Saxo denne høsten, men Bobby Julich har fortalt meg at de er veldig interessert i ham. Vi kom fram til at han har det beste høstprogrammet hos oss. Hos Tinkoff var de åpningene som finnes for hospitanter best egnet til mer klatresterke typer, forteller Van Oudenhove til procycling.no.

BMC er interessert Selv om det ikke ble noen lærekontrakt denne gangen, så er det fortsatt gode muligheter for at 22-åringen blir å se i proffenes rekker til neste sesong.

Det er nemlig ikke bare Tinkoff-laget som har vist interesse, men også BMC Racing.

- Jeg har vært i samtaler med Alan Peiper. De har mottatt noen av testresultatene til Daniel, og han skulle ta det videre med Jim Ochowicz. Jeg skulle få tilbakemelding om det ikke var interesse overhodet, og jeg har fortsatt ikke hørt noe, sier Van Oudenhove.

- Må fortsette å prestere Hoelgaard har etappeseirer i både Normandie og Bretagne denne våren. Han lyktes ikke like godt i de norske UCI-rittene.

Nå håper Van Oudenhove at han leverer noen gode resultater utover høsten.

- Min vurdering er at Daniel ligger godt an med tanke på en proffkontrakt, men det er ikke bare enkelt. Han er nødt til å prestere videre, og vi håper det skjer allerede under Tour de Alsace.

Utover høsten venter både Tour de l´Avenir og VM i Richmond på 22-åringen.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!