ROSES: Nå får talkshowverten Oprah Winfrey ros for måten hun intervjuet dopingtatte Lance Armstrong på. Foto: AFP / Harpo Studios
ROSES: Nå får talkshowverten Oprah Winfrey ros for måten hun intervjuet dopingtatte Lance Armstrong på. Foto: AFP / Harpo StudiosVis mer

Ingen kos fra Oprah

Nå får talkshowverten ros.

(Dagbladet): I forrige uke ble det kjent at Lance Armstrong ville fortelle om dopingskandalen hos talkshowverten Oprah Winfrey.

- Jeg tror det blir mest koseprat, sa Mads Kaggestad til Dagbladet da.

Sykkeleksperten mente det ikke var tilfeldig at valget falt på nettopp Winfrey.

- Armstrong syklet for Discovery Channel, og har fortsatt nære relasjoner der. Discovery Channel eier Oprah Winfreys selskap, forklarte han.

Den amerikanske talkshowdronningen er heller ikke kjent for å gjøre de mest kritiske intervjuene.

- Forberedt på å grave
Det ble hun også konfrontert med da Winfrey selv ble intervjuet på CBS This Morning, dagen etter intervjuet med Armstrong ble gjort.

- Mange folk sier du ble valgt fordi du ikke ville gå i dybden, fordi du ikke ville være tøff med ham. Hadde du en strategi for hvordan du ville spørre ham ut? spurte programverten.

- Ja, vi hadde en strategi og fulgte den, i hvert fall i den første timen av intervjuet, svarte Winfrey.

- Og etter en time og tjue minutter tok vi en pause, og da spurte Lance "kommer vi til et punkt hvor du blir litt mildere? Hva med spørsmålet om mamma og hvordan løpeturen min i dag var?". Så ja, jeg hadde en strategi. Jeg var forberedt på å måtte grave og presse. Men jeg måtte ikke gjøre det, fordi han var så imøtekommende, fortsatte hun.

- Tok umiddelbart kontroll
I natt ble den første delen av det mye omtalte programmet vist. Og nå får Oprah Winfrey ros for måten hun intervjuet syklisten på.

- Den Oprah som i lang tid praktisk talt dominerte amerikansk tv med sine fans som elsket at hun fikk dem til å le, gråte eller heie på passende tidspunkter, dominerte også i store deler i studio med Armstrong, skriver Mark Webster i Daily Mail.

Videre skriver Webster at Winfrey av og til kunne bli for koselig i sitt «The Oprah Winfrey Show», men at hun i intervjuet med syklisten, framsto mye tøffere.

- En perfekt start hvor Oprah umiddelbart tok kontroll, fortsetter Webster.

Kommentatoren skriver at Armstrong ikke fikk slippe lett unna. Samtidig påpeker han at denne typen intervju var helt nytt for Winfrey. Og at hun satt sammen med en mann, tydelig bestemt på å prøve og spille angrende synder på egne premisser.

- Vel, jeg tror jeg trygt kan si at Oprah har bevist at hun overhodet ikke er en pusling, og at den skamfulle mesteren ikke fikk den lette utveien han hadde håpet på.

KLAR STRATEGI: Oprah Winfrey, her på CBS This Morning, hadde forberedt seg nøye før intervjuet med Armstrong og hadde en tydelig strategi. Foto: AFP / CBS NEWS
KLAR STRATEGI: Oprah Winfrey, her på CBS This Morning, hadde forberedt seg nøye før intervjuet med Armstrong og hadde en tydelig strategi. Foto: AFP / CBS NEWS Vis mer