- Ingen krise

- Det er historieløst å dømme norsk friidrett nedenom og hjem etter litt motgang på Bislett-stevnet, sier Bjørge Stensbøl. - Jeg har full tiltro til at enerne våre kommer tilbake. De vet hva de driver med, sier toppidrettssjefen.

Verken Geir Moen, Vebjørn Rodal, Jim Svenøy eller Steinar Hoen viste noe i nærheten av VM-klasse på Bislett onsdag kveld.

Det bekymrer ikke Stensbøl det minste.

- Det var jo på et vis sesongåpning, og det blir direkte tullete å avskrive disse utøverne etter bare ett svakt resultat.

- Flere av dem har enten hatt skader eller andre problemer, og det tar tid å komme tilbake i verdenstoppen.

Sikker

- Du tror de klarer det?

- Ja, jeg tror det. Se på Wilson Kipketer. Da han ble sist i EM i fjor, var det ingen som avskrev ham. Det samme bør gjelde for de norske. Vi vet hvor gode de har vært, jeg vet at de kan nå samme nivå igjen.

- Jeg er ganske sikker på at de antatt beste har god kontroll på hva de driver med. Jeg har registrert at flere av dem har forandret på oppleggene sine denne sesongen, det er etter min mening både modig og nødvendig.

Mye glede

- Vinnere må tørre å bli dårligere for å bli bedre på sikt, sier Bjørge Stensbøl.

- Du føler ingen uro når du tenker på norsk innsats i VM til høsten, eller i OL neste sommer?

- Slett ikke. Dessuten synes jeg faktisk det var mer å glede seg over enn å gremme seg over på Bislett.

- Innsatsen til Hanne Haugland, Pål Arne Fagernes, John Ertzgaard og Marius Bakken var overbevisende. De øvrige kommer snart etter.

- Bare ha litt is i magen, så får dere se, sier Bjørge Stenbøl.