- Ingen krise

Rosenborg-forsvaret ser solid ut, men det skranter i den bakre fireren før dagens møte med Molde.

Både Miika Koppinen (28) og Bjørn Tore Kvarme (34) sliter med skader. Etter gårsdagen trening ble Kvarme friskmeldt og tar plass i midtforsvaret sammen med Vidar Riseth (34) mot Molde, mens Koppinen må belage seg på mer tid på sidelinjen.

Den hyppige skadefrekvensen i RBKs bakre firer er langt fra ideell hos trøndere med gullambisjoner.

-  Jeg ser ingen krise i Rosenborg ennå, men skulle det vise seg å bli et mønster over lang tid at disse spillerne er skadet, må Høgmo vurdere å skaffe erstatninger til sommeren, sier Semb til Dagbladet.

Mot Vålerenga ble toppscorer Frode Johnsen satt i en defensiv rolle, men det tror ikke Nils Johan Semb er måten å løse forsvarsproblemene på.

-  Slår Molde uansett

-  Johnsen viste seg å være god defensivt, men han er en viktig figur offensivt for Rosenborg og derfor ville jeg ikke ha flyttet han nedover på banen, sier Semb.

Hans forslag er derimot å bruke Christer Basma (34) i midten sammen med Riseth.

-  Rosenborg har i utgangspunktet fire gode stoppere og de er i landslagsklasse, men blir skadene hyppige er det klart det må vurderes å hente noe nytt. Det er jo aldri en fordel å ha mange skader i samme ledd.

- Ingen krise

Tidligere midtstopper i Rosenborg, Erik Hoftun, mener ikke at noen skader bør føre til nye spillerkjøp.

-  Det gjør ikke så mye for Rosenborg at de har noen skader, jeg tror de uansett vil slå Molde. Basma er god nok i massevis, og Høgmo kan ikke ha en stall på 30 spillere heller, sier Hoftun.

Veteraner

Etter mange år i Rosenborg er det kanskje få som kjenner Rosenborgforsvaret bedre enn Hoftun, og selv om han nå er spillende trener i Bodø/Glimt, og forøvrig også skadet, håper han sine tidligere kollegaer snart er på beina igjen.

-  Er det snakk om kortvarige skader her er det ikke noe problem, viser det seg å bli langvarig, blir Høgmo nødt til å gjøre noe. Og trenger han noen så finner han dem helt sikkert, sier Hoftun, og utelukker comeback i den svarte og hvite trøya.

Over 30 i snitt

Gjennomsnittsalderen på Rosenborgs forsvarsspillere er på over 30 år, men dette tror verken Semb eller Hoftun nødvendigvis er et problem.

-  Alder har ingen betydning om en er god nok, sier Hoftun.

-  Disse spillerne er bra nok hvis de er skadefrie og får trent jevnt. De kan ha flere år foran seg, men det er ikke en fordel å være gammel når en blir skadet, fastslår Semb.  

PS! Roar Strand, Daniel Braaten og Alexander Tettey er også skadet og står over dagens oppgjør mot Molde.

FRISKMELDT: Bjørn Tore Kvarme er tilbake i RBK-forsvaret i dag.