MÅ VENTE: Dommen i søksmålet Henrik Kristoffersen har anlagt mot Norges Skiforbund vil ikke foreligge før etter påske.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MÅ VENTE: Dommen i søksmålet Henrik Kristoffersen har anlagt mot Norges Skiforbund vil ikke foreligge før etter påske. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Kristoffersen-saken

Ingen Kristoffersen-dom før påske

Møtte skiforbundet i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dommen i søksmålet Henrik Kristoffersen har rettet mot Norges Skiforbund, kommer ikke til å foreligge før påske.

Det får Dagbladet bekreftet av Oslo tingrett.

Stjernealpinisten og Norges Skiforbund har vært i en betent konflikt over flere år, noe som gjorde at partene til slutt endte opp i retten.

Tiden som har gått siden saken ble tatt opp til doms har tingrettsdommer Kari Lunde brukt på å vurdere partenes argumentasjon. Det ble varslet at dommen skulle komme rundt påske - og nå er det altså klart at den kommer etter høytiden.

Dette er saken

Henrik Kristoffersen (24) saksøkte Norges Skiforbund med krav om å få kjøre med Red Bull på hjelmen - eller en erstatning på 15 millioner kroner.

Kristoffersen mener et sponsorat fra Red Bull vil gi ham flere goder som blant annet et dedikert helseteam og transport - goder Kristoffersen mener vil gjøre ham til en bedre alpinist.

Men Skiforbundet har solgt denne reklameplassen til Telenor, og har ikke ønsket å gå med på Kristoffersens krav.

Oslo tingrett har tidligere bedt EFTA-domstolen om råd, og de kom med sin kjennelse i starten av februar, hvor begge partene fikk delvis rett. Skiforbundet mener at den taler til deres fordel. Kjennelsen kan leses i sin helhet her.

Derfor er det viktig for ham

Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i mars, ble det tidlig kjent at Kristoffersen hadde tilbudt Norges Skiforbund et forlik før partene møttes i retten. Dette ble avvist, da Skiforbundet syntes forliket var av «et omfang og karakter som en organisasjon ikke kan gi til en utøver».

Blant kravene var at Skiforbundet skulle stille med et støtteapparat på høyde med Red Bulls. I tillegg ønsket Kristoffersen at mer av pengene skulle gå til breddeidretten.

- Det er hundre prosent ikke på grunn av penger at jeg gjør dette. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og utøver, forklarte Kristoffersen fra vitneboksen i retten.

Han mener en avtale med Red Bull vil gi han alle muligheter til å bli en enda bedre alpinist, blant annet med tilgangen på et helseapparat og andre goder, som for eksempel på reise

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer