Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kritikk mot Scheie, men NRK jobber på en måte jeg aldri har sett før

Sier hoppsjefen.

SAMTALE:  Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen (i midten) i samtale med NRKs hoppkommentator  Christian Nilssen (til høyre) og ekspert Johan Remen Evensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAMTALE: Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen (i midten) i samtale med NRKs hoppkommentator Christian Nilssen (til høyre) og ekspert Johan Remen Evensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, er strålende fornøyd med hvordan NRK har tatt opp arven etter Arne Scheie.

På hotell Mercure i tyske Garmisch-Partenkirchen i går ettermiddag:

I et hjørne av restauranten står Bråthen i en passiar med NRKs nye hoppkommentator, Christian Nilssen. Også tidligere hopper og ekspert Johan Remen Evensen tar del i samtalen.

- Jeg vet det er store sko å fylle etter Scheie. Men måten de nye folkene tilnærmer seg sporten på, gjør at det er kjempegøy å jobbe med dem, sier Bråthen.

Arne Scheie og Espen Bredesen har vært NRKs hoppstemmer i mange år. Men nå er ingen av dem i Hoppuka. På forhånd fryktet mange at hopp som tv-sport ville rakne uten duoen.

- Ja, vi var veldig spente selv, erkjenner Bråthen.

Nysgjerrige - Arne er Arne. Han har vært den største profilen i hoppsporten som ikke har vært skihopper. Men måten det nye samarbeidet har startet på, gjør at jeg virkelig får lyst til å fortsette.

- Hva fungerer så bra?

- Dette er ingen kritikk mot Scheie, eller det som var. Men NRK jobber på en måte jeg aldri har sett før, påpeker Bråthen.

- Kommentatorene på tv og radio er oppriktig nysgjerrige. Både de og ekspertene er til stede på volleyballtreninger med hopperne. De kommer og prater med oss på kveldene. Det er sånn vi ønsker at det skal være: At mediene får innsikt i sporten vi er så glad i.

Bråthen er overbevist om at produktet som kommer ut i den andre enden - på tv - blir enda bedre.

- Søndag måtte det første rennet i Oberstdorf avlyses på grunn av vinden. Likevel fikk jeg tilbakemeldinger fra Norge: «Så bra sending.» Dette til tross for at det ikke ble noe renn. Men folk følte at de lærte noe.

Stjerna i klassen Clas Brede Bråthen mener tysk tv er stjerna i klassen.

- I Norge har det bare vært fokus på det negative når et renn blir utsatt. Tyskerne bruker avbruddene til å sette seerne inn i nye ting. De kan for eksempel kjøre en reportasje på en hopper. Sånn er det med NRK også: Hvis de bestemmer seg for å lage en reportasje, så har kanalen de beste folkene til å gjøre det, mener sportssjefen.

- En generell god stemning kan i ytterste konsekvens påvirke hopperne til å prestere enda bedre.

- Liker det ikke - Men NRK nedprioriterer alltid hopp hvis langrenn og skiskyting går samtidig. Er ikke dette et problem?

- Vi forstår det, men liker det ikke. Men så kommer det viktige: De eneste som kan gjøre noe med dette, er oss selv. Vi har ingen Petter Northug eller Therese Johaug. Men det kommer.

- Ærefullt oppdrag NRKs nye frontmann på hopp, Christian Nilssen, synes tilbakemeldingen fra Bråthen er hyggelig.

- Det har vært en stor glede, og det er et ærefullt oppdrag, å kommentere Hoppuka. Nå du etterfølger selveste Arne Scheie, blir du bare enda mer motivert til å gjøre en så god jobb som mulig, sier han.

- Jeg er ikke Scheie, og må gjøre det på min måte. Jeg har hatt fantastisk tilgang til hopplandslaget. Og det betyr mye når du er fersk.

Hopperne hadde fridag i går. I morgen er det nyttårshopprenn i Garmisch. Thomas Kraft fra Østerrike leder Hoppuka, mens Anders Fannemel er beste nordmann på sjetteplass.

HOPPKJENDISER:  Arne Scheie (til venstre) og Espen Bredesen var NRKs radarpar på hopp i mange år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HOPPKJENDISER: Arne Scheie (til venstre) og Espen Bredesen var NRKs radarpar på hopp i mange år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media