SNUSTE PÅ MEDALJE: De norske skiskytterjentene leverte en god skiskytterstafett, men kune gjøre lite med Tyskland, Frankrike og Italia. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet.
SNUSTE PÅ MEDALJE: De norske skiskytterjentene leverte en god skiskytterstafett, men kune gjøre lite med Tyskland, Frankrike og Italia. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet.Vis mer

Ingen kunne gjøre noe med suverene Tyskland. Norge på femteplass

Snuste på medalje.

OSLO/KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tyskland, Italia og Frankrike var på forhånd blant de største favorittene i kvinnenes stafett i skiskytter-VM. Det var også der det edle metallet havnet.

Tyskland i tet var det ingen som kunne gjøre noe med. Frankrike sikret seg sølvet, og Italia bronsen.

Norge snuste til tider på medalje, men ekstraskuddene ble dyre for de norske jentene. Tiril Eckhoff på sisteetappen kunne ta Norge til en femteplass.

Gikk seg kraftig opp Marte Olsbu, som startet ballet for Norge, bommet en gang på første liggende skyting og måtte bruke to ekstraskudd for å få den blinken ned. Det gjorde at hun hadde en avstand på omtrent 20 sekunder opp til teten.

Da det kom til stående skyting gjorde hun alt rett, skjøt alle blinkene rett ned og kunne gå seg kraftig opp på resultatlisten foran veksling.

- Det var ganske hektisk der ute, og vi gikk i klynge hele veien. Jeg er godt fornøyd med mitt løp. Det var litt dumt å bruke to ekstraskudd på ligg, men jeg er fornøyd, sier Marte Olsbu til NRK.

Hun kunne sende Synnøve Solemdal ut 13 sekunder bak Polen, som vekslet først.

Ekstraskudd Solemdal måtte bruke to ekstraskudd på liggende skyting, noe som tok mye tid og gjorde at hun tapte til teten. På stående skyting nøyde hun seg med ett ekstraskudd, og kunne ta Norge opp på resultatlisten - men fortsatt et snaut minutt bak Tsjekkia og Italia.

Gabriela Soukalova og Karin Oberhofer hadde gjort en superetappe og kunne veksle først etter andreetappen. Solemdal sendte Fanny Welle-Strand Horn ut et drøyt minutt bak.

Horn gjorde også sakene sine bra. Selv om avstanden til ledende Tyskland bare økte, tok hun Norge stadig nærmere en medalje. Hun kunne sende Tiril Ekchoff ut på en femteplass, få sekunder unna Italia på tredjeplass.

- Det er en godkjent etappe, men jeg skulle gjerne spart meg de ekstraskuddene. Vi hadde vært nærmere medalje da, sier Horn til NRK.

Femteplass Tyskland i tet var det ingenting å gjøre noe med. Laura Dahlmeier leverte glitrende på sisteetappen, og var helt overlegen i mål.

Tiril Eckhoff leverte godt, og snuste på en bronsemedalje. Det hjalp imidlertid lite når Italia og Frankrike gjorde alt de skulle og sikret seg medaljer på siste skyting.

Tiril Eckhoff kunne ta Norge i mål til en femteplass.

GULL: Tyskland.
GULL: Tyskland. Vis mer