Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kvinner skal gå ned på knærne for å takke noen på den måten

Moore ferdig som turneringsleder etter kontroversielle uttalelser.

IKKE LENGER SJEF: Raymond Moore er ferdig som turneringsleder etter helgas uttalelser om kvinnelige tennisspillere. Foto: Scanpix
IKKE LENGER SJEF: Raymond Moore er ferdig som turneringsleder etter helgas uttalelser om kvinnelige tennisspillere. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga skapte Raymond Moore furore i tennismiljøet med nedsettende uttalelser om kvinnelige spillere. Superstjerna Serena Williams var blant dem som reagerte kraftig på turneringslederens kommentarer, og nå er det klart at Moore har trukket seg fra jobben som sjef for Indian Wells i California.

- Ray har fortalt meg at han har bestemt seg for å trekke seg fra rollen som styreformann og turneringsleder med umiddelbar virkning, opplyser eier Larry Ellison, ifølge Sky Sports.

Mente kvinner var heldige Det var under en pressekonferanse Moore hevdet at de kvinnelige tennisspillerne var heldige som kunne dra nytte av bidragene til sportens mannlige utøvere, deriblant sveitsiske Roger Federer og spanske Rafael Nadal.

- Hvis jeg var en kvinnelig tennisspiller, ville jeg gått ned på knærne hver kveld for å takke Gud for at Roger Federer og Rafael Nadal ble født. For de har båret denne sporten. Virkelig, sa Moore. 

Moore la til at idretten heldigvis hadde mange attraktive kvinnelige spillere, både fysisk og sportslig, noe han mente hjalp. Uten at det imponerte tennisesset Williams.

- Det er bare en måte man kan tolke den kommentaren. At kvinner skal gå ned på kne, som er fornærmende nok i seg selv, for å takke en mann ... Vi, som kvinner, har kommet en lang vei. Vi skal ikke måtte gå ned på kne på noe tidspunkt, kommenterte Williams.

Viste til US Open Williams brukte også US Open-finalene, hvor kvinnekampen ble utsolgt først, som et eksempel på at Moores uttalelser ikke hadde noen rot i virkeligheten.

- Ingen kvinner skal gå ned på knærne for å takke noen på den måten. Hver eneste dag er det mange mennesker som forteller meg at de aldri ville sett på tennis med mindre det hadde vært for meg eller min søster, sa hun, ifølge BBC.

Hele Norges coronakart