KUNNE ENDELIG JUBLE: Kristian Sbaragli er en god syklist, men har sjeldent vært først over mållinjen. Derfor var mandagens seier i Vuelta a España ekstra deilig. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
KUNNE ENDELIG JUBLE: Kristian Sbaragli er en god syklist, men har sjeldent vært først over mållinjen. Derfor var mandagens seier i Vuelta a España ekstra deilig. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Ingen lag ønsket vueltahelten

Måtte til utlandet for å bli proff.

(procycling.no): Kristian Sbaragli overrasket da han vant mandagens etappe i Vuelta a España.

Italieneren er absolutt en god sykkelrytter, men de fleste holdt John Degenkolb som soleklar favoritt før spurten i Castellón.

Likevel var det den italienske MTN-rytteren som jublet for karrierens største seier, hans første på sykkelsportens tre øverste nivåer.

- Jeg har vært nærme noen ganger hittil i denne vueltaen, så jeg bestemte meg til å vente til det var 200 meter igjen før jeg gikk til, sa Sbaragli etter seieren ifølge cyclingquotes.com.

- Det er sensasjonelt, noe jeg aldri har opplevd før. Denne seieren er bra for meg, men spesielt for Qhubeka og deres «5000 sykler»-kampanje.

Sliter med å vinne
Italieneren har lenge vist imponerende takter, men seieren har ikke kommet.

Før mandagens seier hadde han hele 20 plasseringer blant de ti beste i år.

Derfor smakte seieren ekstra godt.

- Jeg har hatt mange andre-, tredje- og fjerdeplasser. Dette var min første seier for sesongen, og å få den i vueltaen, er en drøm.

Les også: — En av de mest brutale etappene jeg har sett

Viste tidlig talent
Sbaragli viste tidlig at han kunne bli en bra syklist og syklet inn en rekke topplasseringer i noen av hjemlandets største U23-ritt.

Hans internasjonale gjennombrudd kom da han ble nummer tre i U23-utgaven av Flandern rundt som 21-åring i 2012.

Likevel var det ingen hjemlige lag som ønsket å hente ham. Derfor gikk turen til det sørafrikanske laget i 2013.

- Jeg signerte med MTN-Qhubeka fordi jeg ikke fikk noen tilbud fra de store italienske lagene. Det var bare utenlandske lag som tok kontakt. MTN var de første som trodde på meg, og jeg tror jeg tok det riktige valget.

Ingen superspurter
Nå er 25-åringen inne i sitt tredje år hos laget og begynner virkelig å blomstre.

- De har trodd på meg de siste tre årene, og jeg mener jeg har betalt dem tilbake så godt jeg kan. Selvfølgelig blir jeg hos dem neste sesong.

Til tross for at Degenkolb måtte se seg slått av italieneren i mandagens spurt, er italieneren klar på at han ikke er en ren spurter.

Det er nemlig på etapper der de raskeste spurterne detter av Sbaragli har sin forse.

- Jeg er ikke en spurter for de store massespurtene, og jeg hadde faktisk plukket ut denne etappen og den på lørdag som mine sjanser, fordi det var en liten stigning før mål som kunne gjøre feltet ble redusert, sa Sbaragli ifølge cyclingnews.com.

- Jeg har jobbet mye med vekten og utholdenheten over vinteren, uten å tape spurten. Jeg er ikke en spurter som Kittel, Cavendish eller Greipel, men jeg tror jeg kan være med å kjempe på etapper som dette i fremtiden.

Når vueltaen nå går inn i fjellene, er det hovedsakelig overlevelse som gjelder for italieneren. Men allerede nå har han sett seg ut en ny mulighet.

Den siste etappen med målgang i Madrid er allerede på Sbraglis agenda. Smaken av seier ga tydeligvis mersmak.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!