- Ingen lett match i Istanbul

Sier benkesliter John Carew som konstaterte at lagkameratene slet i Bodø.

(Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Besiktas 1-1

For den som hadde ventet å se John Carew i aksjon, ventet forgjeves. Landslagsspissen slet benken hele kampen igjennom, fordi:

- Jeg må hvile og ikke overbelaste kroppen. Vi har en viktig kamp mot Galatasaray. Men jeg skulle gjerne vært ut på der, for vi slet til tider, sa Carew til NRK etter kampslutt.

Og det er ingen overdrivelse. Bodø/Glimt trykket til fra start og fikk lønn for strevet etter 19. minutter. Håvard Halvorsen spilte gjennom André Hanssen på venstesiden som la nydelig over til Runar Berg på bakerste. Veteranen gjorde ingen feil og plasserte ballen i lengste hjørnet. Og det kunne blitt mer. Mye mer. Tyrkerne likte seg tydeligvis ikke i Bodø.

- Vi hadde mange sjanser, men i fotball scorer du ikke på alle sjansene. Jeg håpet vi skulle holde 1-0, men fortsatt mener jeg vi har en god sjanse, sier Runar Berg - som var svært god i første omgang.

Klimasjokk

Det er ikke Carew uenig i.

- Det blir ingen lett match i Istanbul, men 1-1 er ikke det verste utgangspunktet, sa Carew.

For det kunne så definitivt gått verre, noe Carew er den første til å innrømme.

- Det var kaldt og vanskelige forhold her oppe, og tyrkerne er vant med et annet klima. Vi spilte ingen god kamp og trillet ikke ball som vi skal, men det ble bedre i andre, sa Carew.

Og det er helt riktig. Det er like riktig at kaptein Stig Johansen hadde en sjanse av det feite slaget til å øke ledelsen. Et frispark går over alt av Besiktas-spillere og fra kloss hold presterer den vanligvis så treffsikre spissen å heade like utenfor.

Til trener Øystein Gåres fortvilelse.

- Vi må ta vare på sjansene vi har. Det gjorde vi ikke, sa en skuffet Gåre.

Men ikke mer skuffet enn at han fant lyspunkt.

- Jeg tror vi spilte på oss selvtillit i forhold til serien, og den er viktigst, sa Gåre.

0 poeng

Også Odd startet bra, og Feynoord-trener Ruud Gullit var tydelig misfornøyd på sidelinja. Morten Knutsen kunne gjort den tidligere stjernespissen enda surere, men skuddet innenfor 16-meteren gikk i stolpen. Odd viste tenner. Det hjalp ingenting. Kvarteret før slutt banket Shinji Ono inn et frispark i keeperhjørnet til Müller.

I Frankrike derimot var alt helsvart. Stabæk fikk regelrett stryk. Med tap 4-0 mot Sochaux er det vel bare de mest ihuga supporterne som har trua på Europacupeventyr utover høsten.

<B>ALVORLIG: John Carew ser rimelig betuttet ut, der han går av banen etter 1-1 mot Bodø/Glimt, uten å ha fått spilletid.