- Ingen liker England

Ydmykhet og store smil sjarmerte ikke FIFA. England er fortsatt svært dårlig likt blant verdens fotballedere.

INGEN SJANSE: The Times fotballekspert Oliver Kay mener England snart må forstå at FIFA ikke liker England - og hvorfor. Foto: Torgeir Krokfjord / Dagbladet
INGEN SJANSE: The Times fotballekspert Oliver Kay mener England snart må forstå at FIFA ikke liker England - og hvorfor. Foto: Torgeir Krokfjord / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Oliver Kay, ledende fotballskribent for The Times mener england i realiteten aldri hadde noen sjanse til å vinne:

- Det holder ikke med fotballhistorie og en god søknad. Dagens FIFA vil ha helt andre ting. De ønsker å utvikle fotball i nye deler av verden, sier Kay til Dagbladet.

Qatar blir det første landet til å arrangere VM i fotball i Midt-Østen i 2022. Også Russland er tildelt VM for første gang i historien, i 2018.

Arrogant - Russland har makt og penger. I tillegg mestrer de det politiske spillet på en måte England ikke gjør - og aldri har gjort. England fremstår i FIFAs øyne som arrogant, sier Kay.

Det er den samme beskrivelsen flere personer i FIFAs indre sirkel tidligere har fortalt Dagbladet. At landet røk ut av VM-diskusjonen som det første landet under voteringen, er derfor ingen overraskelse - selv om det overrasket David Beckham.

- Jeg hørte vi røk ut i første runde. Jeg hadde trodd vi skulle vært med mye lenger og at det ville bli jevnere, sier Beckham til Dagbladet.

Toppet laget Med prins William, statsminister David Cameron og Beckham på laget, har England fått mye skryt de siste dagene. Flere mente England gjorde opp for tapt terreng - men åpenbart ikke nok. Russland vant, selv om Putin holdt seg hjemme.

- England har gjort mye riktig, og forsøkt en mer ydmyk linje enn tidligere. Det har ikke vært en aggressiv kampanje, slik England tidligere har presentert med lite hell. Men det er fortsatt ikke godt nok, sier Kay.

Ingen kjærlighet Han mener England nå må gå i seg selv og lære hva det er FIFA faktisk ønsker.

- Og det er ikke England. Det er ingen kjærlighet for England i FIFA. Ingen liker England, sier Kay.

I stedet fikk Sepp Blatter støtte for sin visjon, om fotballens vekst globalt.

- Jeg er en lykkelig president med tanke på hva valget av vertsland gjør for utviklingen av fotball, sier Blatter.

Syndebukk Engelske medier har allerede startet jakten på syndebukker. Kritiske medieoppslag fra blant annet BBC og Sunday Times om korrupsjon i FIFA får allerede mye av skylda:

- Det har jeg hørt. Men jeg har ingen tro på at de som ikke stemte på England ville stemt anderledes hadde det ikke vært for medieomtalen, sier Kay.