Ingen løsning for ManU-fansen

Det ser mørkt ut for en mulig løsning mellom fotballforbundet og Norway Cup-Festival, som vil arrangere fotballkamp mellom Manchester United og Vålerenga til sommeren.

Til tross for hard pågang det siste døgnet vil ikke fotballforbundet fire en tomme. - Det blir ikke aktuelt å sette seg ned rundt bordet for å ta en ny prat om denne saken, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til Dagbladet.

Det er administrasjonen i NFF, ved generalsekretær Trygve Bornø, som har kommet fram til avgjørelsen om å nekte Manchester United å spille i Oslo, dagen før NFF-kampen mellom Drillos og Liverpool.

Styret er enig

- Og dette er bestemt med styrets retningslinjer i ryggen, sier Per Ravn Omdal.

Fotballforbundet har mulighet, i følge lovverket, til å beskytte egne arrangementer mot konkurranse. At Norway Cup-general Frode Kyvåg er overbevist om at både Ullevaal stadion og Bislett blir fylt til randen 28. og 29. juli, er et argument fotballpresidenten ikke kjøper.

- Som sagt, vi har tatt en avgjørelse i denne saken, sier han.

Generalsekretær Svein Grønnern i SOS Barnebyer er minst like skuffet som Manchester United-fansen. For overskuddet av kampen skulle gå til deres prosjekt i Costa Rica.

Skuffende

- Litt skuffende, fordi et sånt arrangement ville innbrakt adskillige tusener av kroner til prosjektet. Norway Cup har perspektiver utover fotballspill for barn på Ekebergsletta.

- Litt merkelig at de skal nektes å ta dette skrittet videre, sier Grønnern til Dagbladet.

Tom A. Schanke, som står bak Drillos-kampen, stiller ifølge TV2 spørsmålstegn ved hele avtalen mellom Frode Kyvåg og Manchester United.

Det blir hevdet at Kyvåg ikke har en spikret avtale med Premier League-laget.

- Dessuten må Kyvåg forstå at det ikke kan arrangeres kamp mellom Vålerenga og United dagen før kampen mellom Liverpool og Norge, sier Schanke.