Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen løsning for ManU-fansen

Det ser mørkt ut for en mulig løsning mellom fotballforbundet og Norway Cup-Festival, som vil arrangere fotballkamp mellom Manchester United og Vålerenga til sommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for hard pågang det siste døgnet vil ikke fotballforbundet fire en tomme. - Det blir ikke aktuelt å sette seg ned rundt bordet for å ta en ny prat om denne saken, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til Dagbladet.

Det er administrasjonen i NFF, ved generalsekretær Trygve Bornø, som har kommet fram til avgjørelsen om å nekte Manchester United å spille i Oslo, dagen før NFF-kampen mellom Drillos og Liverpool.

Styret er enig

- Og dette er bestemt med styrets retningslinjer i ryggen, sier Per Ravn Omdal.

Fotballforbundet har mulighet, i følge lovverket, til å beskytte egne arrangementer mot konkurranse. At Norway Cup-general Frode Kyvåg er overbevist om at både Ullevaal stadion og Bislett blir fylt til randen 28. og 29. juli, er et argument fotballpresidenten ikke kjøper.

- Som sagt, vi har tatt en avgjørelse i denne saken, sier han.

Generalsekretær Svein Grønnern i SOS Barnebyer er minst like skuffet som Manchester United-fansen. For overskuddet av kampen skulle gå til deres prosjekt i Costa Rica.

Skuffende

- Litt skuffende, fordi et sånt arrangement ville innbrakt adskillige tusener av kroner til prosjektet. Norway Cup har perspektiver utover fotballspill for barn på Ekebergsletta.

- Litt merkelig at de skal nektes å ta dette skrittet videre, sier Grønnern til Dagbladet.

Tom A. Schanke, som står bak Drillos-kampen, stiller ifølge TV2 spørsmålstegn ved hele avtalen mellom Frode Kyvåg og Manchester United.

Det blir hevdet at Kyvåg ikke har en spikret avtale med Premier League-laget.

- Dessuten må Kyvåg forstå at det ikke kan arrangeres kamp mellom Vålerenga og United dagen før kampen mellom Liverpool og Norge, sier Schanke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!