-  Ingen medalje uten ny spiss

Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb spår Vålerenga langt unna medaljeplass dersom klubben ikke henter inn en ny spiss i dag.

Alternativt forutsetter han at skadeutsatte Tore André Flo slår til og blir en hit i angrepet og samtidig holder seg i toppform - og skadefri - hele sesongen dersom fjorårets seriemester skal være i nærheten av å gjenta bragden fra sist sesong.

-  Med dagens stall vil de være langt unna medalje dersom Flo ikke slår til. Uten en klar forsterkning i angrepet lukter det ikke engang topp fire av Vålerenga, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

-  Rushfeldt-type

VIF-trener Kjetil Rekdal har signalisert at klubben innen overgangsfristen ved midnatt i kveld vil skrive en leieavtale med en spiss og en kantspiller fram til sommeren. Om Vålerenga treffer med rette spillere der mener Semb altså vil være helt avgjørende for hva slags sesong Oslo-laget vil få. Canal + sin tippeligaekspert synes det er rart at Kjetil Rekdal og Vålerenga ikke har maktet å fylle tomrommet etter Steffen Iversen på topp.

Spesielt med tanke på alle usikkerhetsmomentene i dagens VIF-angrep.

-  De mangler en stor og sterk spiss på topp. En Sigurd Rushfeldt-type. Han ville passet perfekt på Vålerenga, sier Semb.

Den tidligere landslagstreneren har store forventninger til Daniel Fredheim Holm (20) i årets sesong.

Tro på Daniel

 SNUBLER: Vålerenga og Magne Hoseth gjentar ikke fjorårsbragden med seriegull hvis de ikke forsterkes på spissplass. Her i Royal League mot Djurgården, der Vålerenga tapte 3-1. Foto: Daniel Sannum Lauten
SNUBLER: Vålerenga og Magne Hoseth gjentar ikke fjorårsbragden med seriegull hvis de ikke forsterkes på spissplass. Her i Royal League mot Djurgården, der Vålerenga tapte 3-1. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Men Semb tror unggutten trenger en stor og sterk kar sammen med seg på topp får å få ut hele sitt potensial.

-  Daniel er god om han får spille ved siden av en slik type. Om Vålerenga ikke får på plass det har jeg vondt for å se hvem som skal score målene for dem denne sesongen, sier Nils Johan Semb.

FOR FERSKE: VIFs unge spissduo Dan Alberto Fellus (t.v.)
SKEPTISK: Nils Johan Semb.