- Ingen morsom måte å berge plassen på

HamKam kan få Tippeliga-plassen til Lyn.

(Dagbladet.no): Hvis Lyn blir sendt ned to divisjoner på grunn av sine økonomiske problemer, overtar antakelig nedrykkslaget HamKam deres plass i Tippeligaen.

Men det blir i så fall ikke mottatt med vill jubel av fansen på Hamar og omegn.

- Jeg vil selvfølgelig bli glad hvis vi får fortsette i Tippeligaen, for det er viktig for oss. Men det blir ikke noen udelt glede i så fall. Vi har ikke vært gode nok denne sesongen, og vi fortjener det sånn sett ikke, erkjenner Briskebybandens leder, Uno Solberg, overfor Dagbladet.no.

- Det ville ikke være noen morsom måte å berge plassen på, konstaterer han.

Avgjørelse på fredag

Om Lyn får fornyet sin lisens, avgjøres av lisensnemnda i Norges Fotballforbund fredag.

- Jeg har ikke noen tro på at de sender ned den store ski- og fotballklubben Lyn. Det er forskjell på store og små klubber sånn sett, mener Solberg.

- Men når det er sagt, mener jeg det ikke er bra for norsk fotball om en klubb som Lyn blir degradert, legger han til.

- Heier uansett ikke på AaFK

FORTSATT TIPPELIGA-ARENA? Briskeby på Hamar kan ønske velkommen til lag som Mjøndalen, Nybergsund og Kongsvinger eller Vålerenga, Brann og Rosenborg neste sesong. Men det avgjøres ikke av HamKam sjøl. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORTSATT TIPPELIGA-ARENA? Briskeby på Hamar kan ønske velkommen til lag som Mjøndalen, Nybergsund og Kongsvinger eller Vålerenga, Brann og Rosenborg neste sesong. Men det avgjøres ikke av HamKam sjøl. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Et utfall som uansett kan frata HamKam alle muligheter til å bli værende i Tippeligaen, er hvis Sogndal skulle klare å snu Aalesunds 4-1-ledelse fra Fosshaugane i kveld.

Hvis Kjetil Rekdals AaFK mot formodning ryker ut i kvalikens returkamp, er det de, og ikke HamKam, som har førsterett på en eventuell ledig plass i Tippeligaen.

- Jeg tror uansett ikke at jeg kommer til å heie på Aalesund. Det har jeg aldri gjort, og jeg ser ikke for meg at jeg gjør det i kveld, heller, fastslår Solberg.

BLANDEDE FØLELSER: HamKam-fansen ønsker selvfølgelig å se laget sitt i norsk fotballs øverste divisjon, men lederen deres erkjenner at det ikke er fortjent.