Ingen munnkurv for Anja

SILKEBORG (Dagbladet): Frode Kyvåg er forberedt på dansk mediehysteri når Anja Andersen og Bækkelaget skal forsvare Norges farger i supercupen. Men Anja skal få forberede seg på lik linje med lagvenninnene - Det er ikke noe poeng i å skjerme Anja mer enn de andre spillerne. Og noen munnkurv får hun definitivt ikke av meg, sier Kyvåg til Dagbladet.

Det har blåst friskt rundt Anja Andersen etter utfallet mot dommer Bjørn Erik Børresen. Dommersjef Terje Anthonsen har anmeldt Anja til Norges Håndballforbund, som skal behandle saken.

- Jeg regner med at Anja får mange spørsmål fra dansk presse. Det er hun vant til, og ingen takler media bedre enn henne. Hva hun sier til aviser og TV legger ikke jeg meg opp i, sier Kyvåg.

- Hos oss er det aldri taleforbud. Tvert imot, spillerne er opplært i å være utadvendte.

Helt frisk

Anja Andersen har slitt med influensa de siste dagene, men spiller dagens kamp mot ungarske Dunaferr i supercupen.

- Jenta er helt frisk. Og vi har dokumentasjon på at det ikke feiler henne noe etter kollapsen i Årdal for to uker siden.

- Hvorfor skjer det alltid noe rundt Anja?

- Fordi klubben har takhøyde og at jentene får si hva de vil - til hvem de vil.

- Men det er stillere rundt Anja enn tidligere. Hun ønsker ikke å lage episoder, men reagerer spontant og blir straffet deretter. Men norske dommere kjenner henne bedre nå. Anja blir ikke særbehandlet, men dommerne setter grenser på en folkelig måte.

Mental jobbing

- Hvorfor er det færre episoder nå enn før?

- Trener- og spillergruppa har jobbet mye mentalt sammen for å bli kvitt tidligere problemer. Anja har jobbet mye med seg sjøl, samtidig som hun er blitt mer voksen.

- Dessuten vokste hun enormt på å få kapteinsvervet. Hun tar mer ansvar både overfor seg sjøl og laget.

- Med så mange stjerner i laget: Er Anja fortsatt like viktig for Bækkelaget?

- Definitivt. Fysisk og teknisk har hun ikke så mye mer å hente. Men taktisk har hun forbedret seg enormt. Nå er hun mer opptatt av det totale, ikke bare enkeltprestasjoner, sier Frode Kyvåg.

PS: NRK1 overfører kampen fra Supercupen (e-cup-vinnerne) i «Sportslørdag» med sendestart klokka 15.30. Bækkelaget spiller mot Dunaferr.

<B>FÅR GJØRE SOM HUN VIL</B> Urokråka Anja Andersen får ikke munnkurv av trener Frode Kyvåg.