- Ingen nedtur

LONDON (Dagbladet): - Jeg er fornøyd, fordi nå får jeg spille fotball og det er det jeg vil. Dette er ingen nedtur, sier Henning Berg til Dagbladet.

Norges landslagskaptein Henning Berg (31) stilte i går opp sammen med Stig-Inge Bjørnebye og Egil Østenstad på Blackburns trening. Låneavtalen mellom Manchester United, og Bergs tidligere arbeidsgiver i fire og et halvt år, gikk raskt.

- Jeg fikk vite om det seint torsdag kveld, og i går var avtalen i orden. Jeg snakket med Alex Ferguson, og han skjønte at jeg var ute etter å spille mer fotball enn det jeg gjorde hos United, sier Henning Berg til Dagbladet. Berg ble solgt fra Blackburn til United i 1997 for rundt 70 millioner kroner.

- Har du fått noen forklaring på at du ikke har fått spille mer hos United?

Nei, ikke annet enn at det er utrolig mange gode spillere i United som kjemper om plassene, sier Berg.

- Vil spille

- Og du vil spille fast?

- Ja, jeg vil spille fotball, og slik det så ut i United lå det ikke an til at jeg ville få spille så mye som jeg har gjort de siste par sesongene, sier Berg, som ble solgt fra Lillestrøm til Blackburn i januar 1993 og daværende manager Kenny Dalgliesh. Blackburn vant ligaen i 1995 med Henning mest som høyreback.

- Som stopper

- Har manager Graeme Souness sagt noe om hvor han vil bruke deg nå?

- Som stopper.

- Og etter tre måneder blir du fast Blackburn-eiendom?

- Først får vi ta disse tre månedene, så får vi se om jeg liker meg i klubben og om klubben liker meg, sier Henning Berg, som antyder at han re-debuterer i ettermiddag når Jon Olav Hjelde og Nottingham Forest kommer til Ewood Park.

<B>FORNØYD:</B> - Blackburn er en bra klubb med store ambisjoner om å rykke opp i Premiere League, sier Henning Berg til Dagbladet.