Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i Alta

Ingen NM-duell mellom Klæbo og Petter Northug

Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo møtes ikke til duell på ankeretappen på NM-sprinten i Alta torsdag.

IKKE ANKERMANN: Petter Northug går ikke ankeretappen i dagens lagsprint i NM, og møter dermed ikke Johannes Høsflot Klæbo.
Foto: Eva Jonsson / Flyktningerennet / NTB scanpix
IKKE ANKERMANN: Petter Northug går ikke ankeretappen i dagens lagsprint i NM, og møter dermed ikke Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Eva Jonsson / Flyktningerennet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug går åpningsetappen for Strindheims førstelag og overlater dermed den siste etappen til lillebror Even.

Johannes Høsflot Klæbo går som ventet den siste etappen for Byåsen IL, mens Fredrik Riseth skal ut i duell mot Petter Northug på den første.

På ankeretappen får Klæbo selskap av blant andre landslagskollega Finn Hågen Krogh, som avslutter stafetten for Tverrelvdalen.

Didrik Tønseth (Byåsen 2), Sjur Røthe (Voss), Niklas Dyrhaug (Tydal) og Eirik Brandsdal (Kjelsås) avslutter også lagsprinten for sine respektive klubber.

Martin Johnsrud Sundby går åpningsetappen for et sterkt Røa-lag. Med seg har han Andrew Musgrave.

Emil Iversen skulle ha gått ankeretappen for Varden Meråker, men har trukket seg.

For ett år siden gikk NM-gullet i lagsprint til Byåsens førstelag. Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo utgjorde trønderklubbens mannskap på Gålå. Lillehammer tok sølvet, mens Sundby og Musgrave gikk Røa inn til bronsemedalje.

På kvinnesiden ble det gull til Nes-tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng, og de regjerende mesterne er med i det ypperste favorittsjiktet også i Alta torsdag.

Størst konkurranse får duoen trolig av Oppdal-søstrene Silje og Kari Øyre Slind, samt BUL-duoen Heidi Weng og Martine Ek Hagen. Sistnevnte offentliggjorde onsdag at hun legger opp etter inneværende sesong.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!