Ingen norsk fiasko

Ett skuffende mesterskap er for svakt grunnlag til å stemple norsk friidrett som dårligst i Europa.

BARE ET SKIFTE:  18 år gamle Karsten Warholm var sjanseløs i EM, men er likevel blant de som gir norsk friidrett muligheter nok i sesongene som kommer. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix.
BARE ET SKIFTE: 18 år gamle Karsten Warholm var sjanseløs i EM, men er likevel blant de som gir norsk friidrett muligheter nok i sesongene som kommer. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SER du bort fra Henrik Ingebrigtsens flotte sølv på 1500 meter, ble EM i friidrett en småtrist norsk historie. Spesielt fordi Ingebrigtsen med sin nærmeste familie nødig gir kreditt til resten av sporten; selvhjulpne som denne mer enn entusiastiske løperfamilien i årevis har vært både på og utenfor banen.

Men fra grått til beksvart, er det mer enn nyanser. De har dessverre forsvunnet de siste dagene. Som en VG-kommentator skrev i skuffelsen forleden:

- Norsk friidrett er dårligst i Europa.

Det er sporten definitivt ikke.

RIKTIGNOK er internasjonale medaljer toppidrettens valuta, men det er ikke mer enn to måneder siden det norske landslaget rykket opp i den europeiske Superligaen. Den har 12 nasjoner, og består neste år både av Sverige, Finland og Norge. Finnene kom for øvrig på plassen bak oss da opprykket ble sikret under de to stevnedagene i Estland før ferien.

Denne innsatsen betyr slett ikke at Norge er noen supernasjon i friidrett. Sannsynligvis ender Superleague neste sommer med nedrykk slik det skjedde i fjor. I tillegg gir konkurranseformen med en nasjonal utøver pr. øvelse god uttelling for Norges importerte sprintstjerne Jaysuma Saidy Ndure, og manipulerer slik bildet av situasjonen for idretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer