Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air Holmenkollen

Ingen norsk jubel da Kraft slo knockout på alle

I Holmenkollen. 

UTENFOR PALLEN: Daniel-Andre Tande ble nummer sju. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTENFOR PALLEN: Daniel-Andre Tande ble nummer sju. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): Tåka lå tykt i Holmenkollen da Maren Lundby ble nummer tre tidligere i dag, men da herrene satte utfor i finaleomgangen hadde tåka lettet.

Daniel-André Tande var Norges håp, men opp til ledende Andreas Welllinger var det langt før finaleomgangen. Men håpet om pallplass levde.

Tande har levert stabilt godt denne sesongen. Men i det siste har også han vaklet i prestasjonene. Det viste han også i dag.

I dag lå han som nummer fire etter første omgang, men landet bare på 120 meter i finalen. Dermed ble det ingen nordmenn på pallen i dag heller.

- Det er en vanskelig bakke jeg ikke liker så godt, jeg har en tendens til å ikke ha så mye flaks i den bakken her, så foreløpig er jeg ikke så glad i den, sier Tande om bakken i Holmenkollen.

Totalt overlegen

Stefan Kraft var den klart beste i det avgjørende hoppet, og knuste ledende Andreas Wellinger i finalen. Dermed ble det seier til Kraft foran nevnte Wellinger.

- Han er helt enorm om dagen, det er bare å bli imponert, mente NRK-kommentator Christian Nilssen.

Markus Eisenbicher ble nummer tre, hans andre pallplassering i karrièren. Kraft var nesten 50 poeng foran tredjeplassen(!).

- Krise

Kamil Stoch var nummer fem, men landet på beskjedne 114,5 meter i andre omgang, og det kunne virke som han hadde problemer med forholdene.

- Hva skjer her Johan? spurte Christian Nilssen sin makker Johan Remen Evensen.

- Dette er krise for Kamil Stoch i sammendraget, la han til.

Forfang hoppet seg opp

Tyskeren Andreas Wellinger hadde føringen i verdenscuprennet etter førsteomgangen da han landet på 133,5 meter. Daniel André Tande var altså beste nordmann på fjerdeplass etter første omgang.

Johann André Forfang skuffet med et hopp på 114,5 meter, og var nummer 26 etter første omgang. Han hoppet seg kraftig opp med et svev på 129,5 meter i finalen og ble til slutt nummer ti.

- Jeg viser at jeg hopper bra på ski, sier Forfang til NRK etter rennet.

Var frustrert

Andreas Stjernen lå som nummer åtte etter første omgang, og avsluttet med et hopp på 126 meter. han ble til slutt nummer fem.

Robert Johansson hoppet 128,5 meter og la seg inn bak Stjernen på sjetteplass.

- Jeg syns det er en gledelig norsk innsats med fire stykker innenfor topp 10, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Trener Alexander Stöckl var mektig frustrert over en ny fjerdeplass til Norge i går. Etter lagkonkurransen i Holmenkollen, var treneren direkte forbannet. Det var han ikke i dag.

- Guttene gjør en fantastisk innsats i dag, jeg er utrolig fornøyd, sier Stöckl til NRK.

I morgen fortsetter Raw Air i Lillehammer. Konkurransen består av totalt 16 tellende hopp fordelt på ti dager i fire ulike norske byer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media