Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Ingen norsk jubeldag: Kilde like utenfor pallen og Jansrud nær ved å kjøre ut etter stor feil

Og Smiseth Sejersted gikk i nettveggen.

INGEN JUBELDAG: Kjetil Jansrud, her fra Val Gardena før jul, var nær ved å kjøre ut, og missa pallen. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB Scanpix
INGEN JUBELDAG: Kjetil Jansrud, her fra Val Gardena før jul, var nær ved å kjøre ut, og missa pallen. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Løypa i Kitzbühel er en av de klassiske løypene i alpinsirkuset, som utøverne elsker å konkurrere i. Denne helga er ikke et unntak for de spente alpinistene, som konkurrerer i super-G i dag og utfor i morgen.

I dag var det Matthias Mayer som klinte til og var best i den solfylte løypa, med Christof Innerhofer på andre- og Beat Feuz på tredjeplass.

Aleksander Aamodt Kilde havnet dessverre like utenfor pallen da han ble nummer fire.

- Prøvde å gi gass

Men det så lovende ut da Kilde, fjorårets vinner av super-G-kula, satte utfor. Nordmannen lå godt i svingene, og hang med på Beat Feuz som hadde bestetid til da.

Dessverre som så mange ganger før, handlet det hele om de bittesmå marginene.

- Jeg blir litt sånn «æææ».To hundredeler. Men det var jo egentlig greit. Jeg prøvde å gi gass og la det gå, sa Kilde til NRK etter sitt forsøk.

Da lå han på en foreløpig tredjeplass, og måtte holde pusten om han skulle knipe en pallplass bak Beat og Christof Innerhofer.

- Fikk noen slag midt i fleisen

Kjetil Jansrud satte utfor like etter, men nesten før han hadde rukket å starte, gjorde nordmannen en gedigen feil.

Allerede i den fjerde svingen havnet alpinstjerna litt for langt ut, og var nær ved å kjøre ut. Heldigvis holdt Jansrud seg oppe, men han klarte aldri å hente inn nok av den tapte tida.

Etter å ha blitt dyttet en del ned på resultatlista, ble han til slutt nummer ni.

- Både jeg og Kilde fikk noen slag midt i fleisen der. I dag kjørte jeg bra i mellompartiet, men dårlig oppe, sa Jansrud og siktet til feilen tidlig i løypa.

Kjørte ut

Dustin Cook ble den første som kjørte ut. I en av de tøffeste partiene fikk han en liten spinn, og gikk med ryggen inn i nettet. Heldigvis så det ut til at det gikk bra med kanadieren.

Det gjorde det også med den siste nordmannen i dag, Adrian Smiseth Sejersted. Han lå fem hundredeler bak Mayer ved første passering, og så ut til å kunne kjempe seg inn til en svært god plassering.

Men brått hadde Sejersted litt vel god fart. Han fikk problemer med å holde seg på bena, men reddet seg inn, før han tok en altfor stor sving i stor fart og kjørte i nettveggen.

Sejersted reiste seg raskt opp før han kjørte ned resten av løypa, åpenbart forbanna på å ha kjørt ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling