Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen norsk stafettsuksess

De norske langrennsløperne klarte ikke å hevde seg helt i toppen i sprintstafetten i Helsingfors. Kvinnenes 2. lag bestående av Hilde Gjermundshaug Pedersen og Guri Knotten ble best med 5. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjekkia, med Katerina Neumannova og Katerina Hanusova, tok en klar seier på stafetten, som besto av 6 x 2 kilometer. Neumannova, som tok VM-bronse på 5 kilometer, gikk laget raskt opp i ledelse og den holdt helt til mål.

Det var tøff kamp om plassene bak. Frankrike på 2. plass var over 18 sekunder bak, mens Sveits var 22,1 sekunder bak.

Det norske andrelaget passerte målstreken 22,6 sekunder etter vinnerlaget, mens det norske førstelaget med Rønnaug Schei og Anita Moen endte på en skuffende 10. plass etter at Moen falt på en av etappene.

I mennenes 10 x 2 kilometer ble det seier med knapp margin til Italias 2. lag med Giorgio Di Centa og Christian Zorzi, etter en sterk spurt av Zorzi. Estland var 1,1 sekund bak, mens Italias 1. lag gikk inn til 3. plass, 3,1 sekunder etter.

Ingen av de norske VM-løperne stilte i herrestafetten. Remi Andersen og Håvard Solbakken endte på 12. plass, 24,6 sekunder bak vinnerlaget.

Stafettvinnerne fikk hver sin sjekk på 7500 sveitsiske franc, omlag 40 350 kroner.

(NTB)