«Ingen norske landslagspillere er bedre enn Vegard Forren»

Morten P mener Molde-stopperen bør bli landslagskaptein.

KAPTEIN?: Vegard Forren bør bli norsk landslagskaptein, ifølge Morten Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KAPTEIN?: Vegard Forren bør bli norsk landslagskaptein, ifølge Morten Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): Hullet Brede Hangeland etterlot seg da han takket nei til videre landslagsspill er stort, men ikke større enn at det kan fylles uten nevneverdig savn. Kapteiner kommer og kapteiner går — sånn er bare fotballen. Og fordi Per-Mathias Høgmo er nødt til å bygge det norske forsvaret rundt Vegard Forren kan han like gjerne bygge hele laget rundt Norges desidert beste midtstopper.

Er han heldig, og det er mye som tyder på at Vegard Forren skjønner stadig mer av hva som må til for å bli virkelig god, kan Norges landslagstrener få i både pose og sekk.

TRE MANN SKILLER seg ut — Tarik Elyounoussi, Tom Høgli og Vegard Forren. Der har du nok navnene landslagsledelsen har diskutert før kapteinsbindet henges på en fast arm før morgendagens landskamp mot England. Og alle tre er gode valg slik situasjonen er for norsk landslagsfotball akkurat nå, men skal man mene noe er man nødt til å velge.

Og derfor velger jeg Vegard Forren.

Ikke minst av taktiske årsaker.

DET ER INGEN hemmelighet at Vegard Forren synes det å spille kamper er mange, mange ganger så morsomt som å trene. Det er faktisk sånn at du har én Vegard Forren på kampdager, og en annen Vegard Forren alle de andre dagene når det bare er trening. Og klarer Per-Mathias Høgmo å få hverdags-Forren til å likne stadig mer på matchdag-Forren vil han ikke bare få en strøken landslagskaptein.

Han vil også få en spiller som begynner å nærme seg det potensialet veldig mange mener han besitter.

DET VAR DETTE uforløste potensialet som fikk Southampton til å hente Forren etter Moldes første seriegull i 2011. Det var hverdags-Forren som ga Ole Gunnar Solskjær muligheten til å hente spilleren tilbake. For blant alt han har som fotballspiller, og det er veldig mye når det kommer til Vegard Forren, er det også noe han ikke har.

Og det er det han ikke bryr seg så veldig om, som inntil videre gjør at han spiller i Tippeligaen.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er en beundrer av Vegard Forren. Og det er riktig som det er blitt sagt de siste dagene, Cardiff-manageren har snust på sin gamle midtstopper i hele sommer. Men har jeg skjønt det riktig er ikke eier Vincent Tan interessert i flere nordmenn akkurat nå, og det mislykkede oppholdet i Southampton taler heller ikke til Forrens fordel. Men det gjør det guddommelige venstrebeinet hans.

Klarer han å matche det med en stadig bedre fysisk form bygget på et grunnlag av enda mer alvor i hverdagen, kan Norges beste stopper være i England igjen allerede når vi skriver 2015.

KAPTEINSVERVET PÅ LANDSLAGET kan være det som får Vegard Forren til å yte det som må til for å ta det neste steget. Blir han gitt ekstra ansvar kan det fort tenkes at han tar ekstra ansvar også. Det er i hvert fall verd forsøket. For ingen norske landslagspillere er per dato bedre enn Vegard Forren, ingen er viktigere og bare noen få har et større uforløst potensial.

Så, Høgmo — tenk strategisk og velg Vegard Forren.Det kan være det klokeste du gjør ved inngangen til den kommende EM-kvalifiseringen.