Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen norske på pallen

Ingebrigtsen beste norske på 4. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Vi er etter hvert blitt godt vant med fantastisk norsk hopping når det er snakk om skiflyging. Lørdag sørget Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy for norsk dobbeltseier i Planica, og forventningene var ikke mindre søndag.

En 4. og 5. plass må derfor kunne karakteriseres som en liten skuffelse.

Romøren klarte ikke å følge opp triumfen fra lørdag. Ørnen fra Hosle hoppet for ham å være et middels førstehopp på 219,5 meter, og var nummer fem etter første omgang.

Selv om han la på til 225 meter i forsøk nummer to, klarte han ikke å avansere på resultatlista.

I stedet ble Tiger\'n fra Trøndelag, Tommy Ingebrigtsen, dagens beste nordmann. Den tidligere verdensrekordholderen har vært gjennomgående svak denne sesongen, men avsluttet med stil. Hopp på 217,5 meter og 225,5 meter sørget for årets beste plassering for Ingebrigtsen, og han endte på 4. plass.

Vant gjorde overraskelsesmannen Janne Happonen. Finnen var lengst i begge omganger, og fikk opp hopp på 225,5 og 226,6 meter. På plassene bak fulgte østerriske Martin Kock og det slovenske hjemmehåpet Robert Kranjec.  

Roar Ljøkelsøy skjerpet seg i 2. omgang, og forbedret seg fra 209,5 meter i den første omgangen til 217,5 i den andre. Det holdt til en 9. plass.

Olympiamester Lars Bystøl har hatt en fantastisk sesong, men avsluttet beskjedent i Planica. Voss\' store sønn ble nummer 17 i dagens konkurranse.

Bare 5.plass: V-rekordholder Bjørn Einar Romøren klarte ikke å følge opp seieren i Planica fra i går. Foto: SCANPIX
Bare 5.plass: V-rekordholder Bjørn Einar Romøren klarte ikke å følge opp seieren i Planica fra i går. Foto: SCANPIX Vis mer

Anders Bardal og Henning Stensrud ble nummer 22 og 23.

Norge ble nummer to i nasjonscupen, 86 poeng bak Østerrike.

image: Ingen norske på pallen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!