Ingen norske toppscorere

- Dette er bra, sier jentene.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 18: Norge - Sør-Korea.

PARIS (Dagbladet.no): Du må se ganske langt nedover på toppscorerlista fra VM for å finne noen norske navn.

Ungarske Anita Görbicz og tyske Grit Jurack er mestscorende etter de første sju kampene - med 50 mål hver.

Gro Hammerseng er den norske jente som har scoret mest, med sine 30 mål. Hun henvises derfor foreløpig til en 24. plass.

Men det er de norske spillerne Dagbladet.no har snakket med bare glade for.

- Mindre sårbare

- Det er faktisk bra, for vi har mange spillere som scorer mye. Det er en styrke for oss. Noen lag har bare én eller to spillere som skal dra lasset, sier Gro Hammerseng.

Hvis Norge gjør det bra også i fortsettelsen kommer uansett de norske jentene til å klatre litt oppover lista. I fjor ble tyske Nadine Krause toppscorer i EM med 58 mål på åtte kamper.

LANGT FRA TOPPSCORER:Men det er bare bra, sier håndballjentene. Linn-Kristin Riegelhuth tror det skyldes at Norge rullerer mye på laget. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LANGT FRA TOPPSCORER:Men det er bare bra, sier håndballjentene. Linn-Kristin Riegelhuth tror det skyldes at Norge rullerer mye på laget. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Gro Hammerseng og Kari Mette Johansen ble mestscorende for Norge, med 41 mål hver.

- Det er lettere å stoppe lag som har én utpreget skytter. Derfor ser jeg absolutt på dette som en styrke for oss, sier Kari Mette.

- Dette gjør oss mindre sårbare. Hadde vi hatt færre målgjørere ville det vært enklere å legge taktikk mot oss og enklere for motstanderens målvakt, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Fordeler også sjumetere

Årsaken til at de norske spillerne ikke er i toppscorerteten er ikke at Norge har scoret færre mål enn de fleste andre. Det er bare noen få lag som har flere scoringer, og det er ikke mange flere mål de har.

Nei, grunnen er rett og slett at håndballjentene fordeler skuddansvaret mer enn det som er tilfelle i andre lag.

- I mange andre lag er det én spiller som tar alle straffene, mens vi har en jevn fordeling på det også, sier Kari Mette Johansen.

- Det blir feil at bare én spiller skal ta ansvar. Marit (Breivik) har rullert mye på laget, og dermed har vi en god plattform hvor de fleste har et godt grunnlag før de tøffe kampene som kommer nå i cuprunden, sier Linn-Krisin Riegelhuth.

• Kari Aalvik Grimsbø og Tonje Nøstvold står over kveldens kamp mot Sør-Korea.