Ingen norske toppskiskyttere til Canada

Kan virke forstyrrende på VM-forberedelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De beste norske skiskytterne med Emil Hegle Svendsen og Tiril Eckhoff i spissen reiser som ventet ikke til verdenscupen i Canada i begynnelsen av februar.

Det har tidligere blitt sagt at reisen over Atlanteren med jetlag kan virke forstyrrende med tanke på forberedelsene til VM på hjemmebane.

Blant kvinnene skal VM-uttatte Synnøve Solemdal og Marte Olsbu gå. Sistnevnte har gjort det best i verdenscupen så langt, men på ingen måte imponert. Kaia Wøien Nicolaisen, Hilde Fenne og Lene Berg Ådlandsvik skal gå i Canada og kjemper om den siste VM-plassen.

Blant gutta er det bare Lars Helge Birkeland av de VM-klare som skal gå. For Henrik L'Abée-Lund, Alexander Os, Håvard Gutubø Bogetveit og Vetle Sjåstad Christiansen blir det å imponere så pass at de kan bli vurdert som sjette mann på TV-laget.

Det står sprint (4/2 og 5/2) med etterfølgende jaktstarter (6/2), sprintstafett og blandet stafett (7/2) på programmet i Canada.

Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen ligger alle blant de ti beste i verdenscupsammendraget, men alle står over rennene i Canada.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer