Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen norske toppskiskyttere til Canada

Kan virke forstyrrende på VM-forberedelsene.

De beste norske skiskytterne med Emil Hegle Svendsen og Tiril Eckhoff i spissen reiser som ventet ikke til verdenscupen i Canada i begynnelsen av februar.

Det har tidligere blitt sagt at reisen over Atlanteren med jetlag kan virke forstyrrende med tanke på forberedelsene til VM på hjemmebane.

Blant kvinnene skal VM-uttatte Synnøve Solemdal og Marte Olsbu gå. Sistnevnte har gjort det best i verdenscupen så langt, men på ingen måte imponert. Kaia Wøien Nicolaisen, Hilde Fenne og Lene Berg Ådlandsvik skal gå i Canada og kjemper om den siste VM-plassen.

Blant gutta er det bare Lars Helge Birkeland av de VM-klare som skal gå. For Henrik L'Abée-Lund, Alexander Os, Håvard Gutubø Bogetveit og Vetle Sjåstad Christiansen blir det å imponere så pass at de kan bli vurdert som sjette mann på TV-laget.

Det står sprint (4/2 og 5/2) med etterfølgende jaktstarter (6/2), sprintstafett og blandet stafett (7/2) på programmet i Canada.

Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen ligger alle blant de ti beste i verdenscupsammendraget, men alle står over rennene i Canada.

Erlend Bjøntegaard gikk inn på stafettlaget da Hegle Svendsen og Bø måtte stå over under verdenscupen i Antholz. Heller ikke han er med når verdenscupen flytter seg over Atlanterhavet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media