MØTTES I DAG: Team Northug møtte Skiforbundet i Tronfheim i dag. Men noen avtale ble ikke underskrevet. Foto: Hans Arne Vedlog
MØTTES I DAG: Team Northug møtte Skiforbundet i Tronfheim i dag. Men noen avtale ble ikke underskrevet. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Ingen Northug-avtale før ferien

Hadde møte i Trondheim i dag.

(Dagbladet): Dagen i dag er i praksis Åge Skinstads siste arbeidsdag i Norges Skiforbund. Langrennssjefen begynner i ny stilling som regiondirektør i NHO Innlandet 1. august, og går i dag ut i ferie.

Sin siste arbeidsdag brukte han på et tema han slett ikke er fremmed med: Petter Northug.

Sammen med Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen, hadde Skinstad møter med Team Northug i Trondheim i dag.

Men noen endelig avtale kom partene ikke fram til.

- Vi har akkurat gjennomført fine og konstruktive møter med Team Northug. Grunnlaget for gode samtaler etter ferien er lagt, sier Skinstad da Dagbladet spør om utfallet av dagens fysiske møte.

- Konstruktivt Etter at skistyret på et esktraordinært styremøte på Gardermoen tidligere i sommer vedtok at Petter Northug skulle få tilbud om den samme representasjonsavtalen han hadde sist vinter, har kontakten mellom partene for det meste foregått på telefon.

I går møttes partene altså ansikt til ansikt i Trondheim.

- Jeg kan bekrefte at vi har et godt møte og at vi snakker konstruktivt sammen, sier Petter Northugs manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

Fortsetter i august Verken Skinstad eller Sørum Langås vil gå i detalj om samtalenes innhold.

 Både Åge Skinstad og Torbjørn Skogstad har tidligere uttrykt et ønske om å få på plass en avtale med Northug før ferien. Slik blir det altså ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trolig er det detaljer det gjenstår å bli enige om. Sist vinter hadde Northug en avtale med landslaget fra november til april. Den øvrige tiden representerte han sin egen personlige sponsor - Coop.

Det skulle han i utgangspunktet ikke få lov til i år. Skistyret krevde opprinnelig at han måtte være landslagsløper hele året, og skrote Coop-avtalen, om han skulle representere Norge i verdenscup til vinteren.

Det aksepterte ikke Northug. Og med fire ferske VM-gull, og en umåtelig popularitet, valgte skistyret tidligere i sommer å omgjøre sitt eget vedtak og gi ham samme vilkår som sist vinter.

Skistyret har gitt langrenn fullmakt til selv å forhandle fram en avtale med Northug, innenfor rammene han hadde sist vinter.

Dette betyr, etter det Dagbladet erfarer, at uansett utfall av forhandlingene vil ikke Northug bli landslagsløper før verdenscupen starter i finske Kuusamo i slutten av november. Han vil fortsette som Coop-løper i hele sommer, og sannsynligvis også helt til sesongstarten på Beitostølen tidligere i november.

Dette er noe alle i langrennsledelsen innser.

Derfor er det heller ingen krise at avtalen foreløpig ikke er på plass. 

Les også:Jeg har tatt min straff og er nå ferdig sonet.