Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen ny norsk suksesskveld

Norge - Romania 19-24. Marit Breiviks jenter greide ikke å gjenta lørdagens suksess mot Romania. - Det skal ikke gå bare en vei, sa landslagssjefen etter gårsdagens nederlag.

- Det er tydelig at mange av spillerne har for lite kamptrening. De skaper for dårlige skuddsituasjoner, var Breiviks forklaring på hvorfor jentene ikke greide å gjøre som i Arendal lørdag, da Norge vant 28-22 over rumenerne.

Kjersti Grini stod for det eneste norske lyspunktet i Evje. Ett minutt og åtte sekunder ut i annen omgang dundret Grini inn sitt femte mål for kvelden og slettet Cathrine Svendsens norske scoringsrekord. Senere la hun på to mål til slik at kvinnelandslagets nye scoringsrekord lyder på 848 scoringer.

- Rekorden var dagens beholdning. Ellers var dette lite å henge på veggen, sa den norske toppscoreren.

- Vi bør likevel ikke deppe av dette. Alle er spente og nervøse foran uttaket og Marit må jo bruke disse kampene til å gi de spillerne hun ønsker å se nærmere på, utvidet spilletid, sa Grini.

Svak Nilsen

Cecilie Thorsteinsen fikk sjansen som angrepsspiller i store deler av kampen, Sahra Hausmann spilte venstreving og Monica Sandve fikk muligheten igjen på venstrekanten. Veteranene Tonje Larsen, Mia Hundvin og Kristine Duvholt måtte hvile.

- Cecilie spilte seg opp i løpet av kampen, var alt Marit Breivik ville si om Thorsteinsens innsats.

- Janne Tuven fikk vist at hun har målteft, men er åpenbart bedre som ving i øyeblikket. Hun avslører at hun har for lite trening som bakspiller, sa Marit om Stabæks venstrehåndsskytter. Jeanette Nilsen erstattet Heidi Tjugum i mål til det gjensto sju minutter. Inntil hun ble byttet ut, hadde hun bare reddet sju skudd. På tilsvarende tid lørdag reddet Tjugum 17 ganger.

Manglende form

Rumenerne spilte med en helt annen innsatsvilje enn i den første kampen. De rev og slet i forsvar og dekket seg med alle mulige triks - både lovlige og ulovlige.

Tapet i går bekymret ikke landslagssjefen stort.

- Vi har også en oppgave å spille folk i form i disse kampene og kan ikke alltid ta hensyn bare til resultatet, sa Breivik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media