Ingen ny snuoperasjon for Mjøndalen. Satt på plass av Vålerenga

4-2 på Ullevaal.

• Vålerenga - Mjøndalen 4-2 (2-1)

(Dagbladet): På «fotballens nasjonaldag» tok Vålerenga imot Mjøndalen på Ullevaal.

Bruntrøyene, som de to siste serierundene har vartet opp med snuoperasjoner tatt ut av en annen verden, og øynet håp om å være på vei mot det samme i dag, da de reduserte etter at Vålerenga hadde tatt en tomålsledelse.

Men denne gangen holdt det ikke for Mjøndalen.

- Du vet at Mjøndalen aldri gir seg. De er et bra fotballag, og pushet oss, sier Kjetil Rekdal til C More.

VIF to foran Det var Vålerenga som åpnet best. Allerede etter sju minutter hadde Ghayas Zahid en gyllen mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen på Ullevaal.

Alene med keeper Forn i Mjøndalen-målet satte han ballen i stolpen og ut.

Først etter at snaue halvtimen var spilt, var det hjemmelaget som endelig fikk ballen i nettet. Mjøndalen-forsvaret hang ikke med på Vålerengas hurtige angrepsspill. Ghayas Zahid flikket lekkert gjennom til Rasmus Lindkvist, som snek seg bak Mjøndalen-forsvaret og satte ballen i mål.

Fem minutter før pause satt den på ny for Vålerenga. Christian Grindheim forsøkte seg, og keeper Forn var allerede på vei ned. Ballen gikk imidlertid borti en Mjøndalen-spiller og endret retning. Da var det lite Forn kunne gjøre.

Ingen ny snuoperasjon Men de to siste serierundene har vi lært at ingen ledelse er for trygg mot Mjøndalen.

Og Mads Gundersen viste nettopp det bare minuttet senere. Han fikk ballen i beina etter litt frem og tilbake i feltet og smalt til - i mål.

Men det var Vålerenga som fortsatte skarpest etter hvilen. Først etter 70 minutter kom den første store sjansen, og Forn vartet opp med en superredning.

Så satt den umiddelbart etterpå. Her var ikke Forn like sikker: Han var ute og skulle feie ballen unna, men misset. Da plukket Lindkvist våkent opp og ble tomålsscorer.

- Tøff kamp Mjøndalen hadde imidlertid ikke gitt opp. Fem minutter før slutt satte Magnus Sylling Olsen ballen i mål til 3-2, og håpet om å klare å snu kampen levde på ny.

Før Morten Berre satte ballen i mål sekunder senere. 4-2. Det var VIF-veteranens første mål for sesongen.

- Det var synd vi fikk 4-2 rett etter 3-2, hvis ikke hadde vi hatt håp om poeng. Vi var med hele veien, det er en tøff bortekamp. Vi depper ikke lenge over dette her, sier Vegard Hansen til C More.