Ingen nyttårsforsetter hos hopperne

Norske skihoppere har ingen nyttårsforsetter. Slike trivielle ting er de ikke opptatt av.

På år 2002s nest siste dag brukte de åtte norske hoppukedeltakerne først dagen til rekreasjon. Så et par timers biltur fra Oberstdorf til Garmisch-Partenkirchen. De avsluttet dagen med fysisk trening.

Rekreasjonen ble foretatt på curlingisen i Oberstdorf før avreise Garmisch-Partenkirchen senere mandag. Den eneste av hopperne som var i nærheten av å ha noe som lignet på et nyttårsforsett, var Sigurd Pettersen.

- Jeg har ikke noe annet ønske enn at det blir to minusgrader og det kommer litt snø, sa den norske hoppkometen til NTB.

Pettersen har aldri hoppet i olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen, men syntes den så innbydende ut. Det var likevel merkelig å se at det eneste som var hvitt var selve bakken. Rundt omkring er det bare grønne fjellsider å se.

- Vil du vurdere å gjøre som Sven Hannawald, å stå over kvalifiseringen for å få en gunstig startposisjon i nyttårshopprennet?

- Jeg må ta med meg de hoppene jeg kan her nede. Men selvsagt skulle det vært moro å ødelegge litt for Hannawald ved å ta fra ham startnummer 50, sa Pettersen med et stort smil om munnen.

- Da må man være veldig sikker på seg selv. I den situasjonen er ikke Sigurd akkurat nå, parerte hoppsjef Jan Erik Aalbu.

Tirsdag avholdes kvalifiseringen til nyttårshopprennet onsdag. Seks norske hoppere må kvalifisere seg. Bare Roar Ljøkelsøy og Pettersen er automatisk kvalifisert til rennet.

Konkurranseinstinktet på topp

Under mandagens rekreasjonsøkt på curlingisen lot ikke hopperne konkurranseinstinktet hvile. De fire lagene gjorde alt de kunne for å unngå å tape sine kamper.

Finaleoppgjøret sto mellom laget til Sigurd Pettersen, Mika Kojonkoski og Anders Bardal og trioen Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy og Kim Roar Hansen.

- Vi ga alt selv om det var litt uvant på glattisen. Jeg var jo selvsagt på vinnerlaget, sa Pettersen.

Fullt så glad for å tape var ikke Bjørn Einar Romøren. Han er den eneste av hopperne som kommer fra curlingkommunen Bærum. Han har også tidligere spilt i Snarøya-hallen i regi av Olympiatoppen.

- Jeg er en habil «soper», men det er aldri moro å tape, sa Romøren med glimt i øyet.

- De hadde fordelen av å ha spilt på banen tidligere og kjente isen, fortsatte han til sitt forsvar.

Romøren, Pettersen og de andre norske hopperne er mektig imponert over Sven Hannawald, og måten tyskeren er kommet tilbake på etter sisteplassen i Kuusamo tidligere i vinter.

- Jeg må bare ta av meg hatten for ham. I Finland var han veldig innesluttet, nå er han en helt annen person, sa Romøren før han startet treningsøkten på hotellets trimsenter.

(NTB-Geir Andreassen)