Ingen OL-billett til svømmelegenden

Ian Thorpe røyk ut i kvalifiseringen.

 UTE:   Ian Thorpe etter kvalifiseringsheatet på 100 meter fri. FOTO: DAVID MARIUZ, AFP/SCANPIX.
UTE: Ian Thorpe etter kvalifiseringsheatet på 100 meter fri. FOTO: DAVID MARIUZ, AFP/SCANPIX.Vis mer

Adelaide (NTB-Reuters):
Den femdobbelte OL-vinneren Ian Thorpe (29) greide ikke å kvalifisere seg til London-lekene.

Søndag røyk han ut i kvalifiseringen på 100 meter fri i det australske svømmemesterskapet.

Tidligere i stevnet mislyktes Thorpe i å kvalifisere seg til OL på 200 meter fri. Han hadde bare 21. beste tid i kvalifiseringen på 100 meter fri søndag og tok seg ikke til semifinale.

Tiden 50,35 var mer enn to sekunder svakere enn bestetiden til James Magnussen. Dermed er OL-drømmen til Thorpe over. Han svømmer ikke så fort som i storhetstiden, men berømmelsen har han fortsatt.

Mest oppmerksomhet Han fikk mer oppmerksomhet enn noen annen svømmer i Adelaide.

 OL-SLUTT:   Ian Thorpe på en presssekonferanse etter at han ikke greide å kvalifisere seg til London-OL under det australske svømmemesterskapet i Adelaide. Foto:  DAVID MARIUZ, AFP/SCANPIX.
OL-SLUTT: Ian Thorpe på en presssekonferanse etter at han ikke greide å kvalifisere seg til London-OL under det australske svømmemesterskapet i Adelaide. Foto: DAVID MARIUZ, AFP/SCANPIX. Vis mer

- Thorpie er en svømmer jeg alltid har beundret, så det er leit for ham og alle andre at det skal slutte slik. Det ville vært stort å ha ham som lagkamerat i London, sa vinneren James Magnussen.

Thorpe, som i tillegg til OL-titlene har 11 VM-titler, gjorde comeback i fjor etter fem år borte fra konkurransesvømming. Han erklærte at målet var å kvalifisere seg til OL, men det gikk ikke slik han ønsket.

(NTB-Reuters).