Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen overraskelser fra WADA

Antidopingbyrået WADA kom ikke med noen overraskelser under sin velbesøkte pressekonferanse fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk rykter om at man fredag ville avsløre sensasjonelle nye dopingsaker, og det var stappfullt på pressekonferansen der WADA redegjorde for de 3639 testene som er utført siste år.

27 tester var positive, men de fleste av dem er allerede kjent - deriblant de fire finske langrennsløperne som ble avslørt av WADA under VM i fjor.

Nytt blant navnene på listen som ble delt ut fredag var den polske bobkjøreren Ireneusz Zamlynski, som er tatt for nandrolon og ikke får delta i OL.

WADA fortalte at seks av de 27 positive testene ikke resulterte i noen sanksjoner fordi utøverne hadde godkjent medisinsk forklaring. 16 tester resulterte i sanksjoner og en i en advarsel. Fire av sakene er fortsatt under behandling, og de navnene sto ikke på listen som ble delt ut.

Av de 17 testene som resulterte i utelukkelse eller advarsel, dreide bare ni seg om vintersportsutøvere. Blant dem er finnene Harri Kirvesniemi, Virpi Kuitunen, Milla Jauho og Mika Myllylä, som alle ble tatt for ett år siden.

På listen er også den russiske langrennskvinnen Natalia Baranova-Masolkina, som testet positivt på EPO i januar og ble navngitt for noen dager siden, den italienske snøbrettkjøreren Carmen Ranigler og den latviske bobføreren Sandis Prusis.

Den svenske ishockeyspilleren Matthias Öhlund slapp med en advarsel etter sin positive prøve.

Prusis får lov til å delta i OL fordi hans korte straff for nandrolon allerede er ferdig sonet. I motsetning til Zamlynski er Prusis en medaljekandidat.

Flere av de positive prøvene WADA informerte om gjaldt vektløftere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!