Ingen penger til spillerkjøp

De 10-12 emisjons-millionene Vålerenga forventer inn på kontoen i løpet av uka, skal brukes til å redusere gjeld og sikre klubbens drift i vinter. Null går til spillerkjøp.

I kveld sitter Vålerengas styre og administrasjon i møte med «Bryggegata», selskapet til hovedinvestor John Fredriksen. Sannsynligvis går den livsnødvendige emisjonen i orden.

Gratis

- Heldigvis er det nå blitt mulig å hente spillere gratis. Det er slik vi må tenke, sier Kjetil Siem - konstituert administrerende direktør, etter at Per Egil Pedersen trakk seg fra jobben i begynnelsen av desember.

Pedersens begrunnelse var at premissene han hadde fått fra «Bryggegata» aldri var blitt oppfylt. Nå ser det ut som Pedersens avgang har fått fart på prosessen - og at de livsnøvendige millionene vil være inne på kontoen før klubben skal presentere sesongopplegget kommende mandag.

12- 13 spillere

- Først når emisjonen er på plass, kan vi begynne å jobbe konkret med nye spillere. Trekker vi fra de spillerne som er forsvunnet og de som er borte over lang tid på grunn av skader og operasjoner, så sitter vi igjen med 12-13 utespillere. Det er klart vi må ha nye spillere, sier Siem.

Men de skal altså ikke kjøpes.

TRENGER SPILLERE: Kjetil Rekdal må fornye spillerstallen, men får ingen penger å kjøpe for.