Håndball-VM

Ingen planer om å hente Sulland til VM

Linn Jørum Sulland er klar for å sette seg på første fly til håndball-VM, men Thorir Hergeirsson har foreløpig ingen planer om endringer i troppen.

VIL TIL VM: Linn Jørum Sulland. Foto: NTB Scanpix
VIL TIL VM: Linn Jørum Sulland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Norge - Spania, man. kl. 2030

Sulland ble vraket til den opprinnelige VM-troppen, men gjorde stor suksess da hun ble kalt inn som reserve i 2010. 33-åringen kom inn for Stine Bredal Oftedal, og blåste inn masse mål på velkjent vis. Hun var direkte avgjørende i semifinalen, og god i finalen mot Sverige.

– Jeg er klar dersom jeg får beskjed, men det er ikke sånn at jeg sitter på telefonen og venter. Da vil jeg bli skuffet hvis jeg ikke får sjansen, sier Sulland til NTB.

Landslagsledelsen opplyser imidlertid lørdag at de foreløpig ikke vil hente inn noen nye spillere.

– Det er ingen planer om endringer i norske troppen per nå, sier pressetalsmann Halvor Lea til NTB.

– Slår tilbake

Norge tapte gruppefinalen mot Sverige fredag og får dermed en vanskeligere vei mot å forsvare VM-tittelen.

– Jeg tror at Norge slår tilbake. Sverige var gode på mange måter og gjorde mye bra og gjorde det vanskelig for Norge, evaluerer Sulland.

Høyrebacken har bøttet inn mål for Vipers Kristiansand i både eliteserien og mesterligaen denne sesongen.

Flere med begrenset spilletid

Det norske laget skriker etter skuddtyngde fra distanse, og det er der Sulland har sin største styrke.

– Jeg er i veldig god form. Jeg føler at jeg har fått det til bra i Champions League og det har gått over forventning, sier Sulland.

Dersom Hergeirsson skulle bestemme seg for å hente inn Sulland eller en annen ny spiller var det tre spillere som ikke fikk et sekund med spilletid i gruppefinalen mot Sverige, og som ellers har fått begrenset med spilletid i gruppespillet.

Det var Vilde Ingstad (strekspiller), Emilie Christensen (midtback) og Helene Gigstad Fauske (venstreback). De to sistnevnte er på mange måter med som direkte lærejenter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer