BLIR IKKE STRAFFEFORFULGT: Lance Armstrong kan vente seg søksmål, men rettslige skritt vil foreløpig ikke bli tatt. Foto: REUTERS/Harpo Studios/George Burns/NTB scanpix
BLIR IKKE STRAFFEFORFULGT: Lance Armstrong kan vente seg søksmål, men rettslige skritt vil foreløpig ikke bli tatt. Foto: REUTERS/Harpo Studios/George Burns/NTB scanpixVis mer

Ingen planer om å straffeforfølge Lance Armstrong etter doping-innrømmelsen

- Vi kom til en konklusjon i Armstrong-saken for over ett år siden.

(Dagbladet): Til tross for at Lance Armstrong innrømmet overfor Oprah Winfrey at han brukte dop under store deler av sin sykkelkarriere, vil ikke amerikanske myndigheter sikte amerikaneren på ny for kriminelle handlinger. Advokat André Birotte, som har deltatt i etterforskningen mot sykkellegenden, sier at innrømmelsen ikke har stort å si for saken.

- Vi kom til en konklusjon i Armstrong-saken for over ett år siden. Vi har selvfølgelig vært klar over uttalelsen til Mr. Armstrong via media. Det har likevel ikke gjort at vi har forandret syn i denne saken, sier Birotte på en nyhetskonferanse i Washington, ifølge Reuters.

Det ble spekulert i om det ville bli en ny rettsak etter innrømmelsene til Armstrong, og advokaten legger til at myndighetene vil fortsette å se på saken.

Den første halvannen timen av Oprah Winfreys intervju med Lance Armstrong ble sendt på tv, og allerede i løpet av det første halvminuttet hadde Armstrong innrømmet omfattende dopingjuks.

Alle hans syv Tour de France-titler ble vunnet ved hjelp av ulovlige, prestasjonsfremmende midler.

Likevel mener Armstrong at han fortjener en ny sjanse.

Rettferdig om det får konsekvenser Sykkelekspert Mads Kaggestad tenker mer på at Lance Armstrong nå endelig er avslørt.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det juridiske. Det viktigste er at vi sånn halvveis har fått sannheten. Det er ikke de juridiske grunnene som gjelder i forhold til å straffe ham. Jeg syns på en måte det ville vært rettferdig om det fikk noen konsekvenser, sier Kaggestad til Dagbladet.

Kaggestad tror Armstrong allerede har fått den tøffeste straffen.

- Hva som skjer videre med Armstrong i forhold til straff har jeg ikke så mye mening om. Den verste straffen for ham må være at han ble strippet for troverdighet. Det er viktigst at man finner ut av hvordan det var mulig å skjule det så lenge. Jeg skulle ønske at Armstrong kunne samarbeide slik at det kom ut hvordan det var mulig. At de som bidro til jukset også ble kasta ut av sporten. Det er et helt nettverk vi må bli kvitt, sier Kaggestad.